1. Csendet!
2. A könyveket legkésőbb a jelzett dátumig vissza kell juttatni!
3. A kauzalitás természetébe belekontárkodni szigorúan tilos!

Úúúk!

Üdvözlet a Könyvtárban!
Itt leírom, mi a véleményem az elolvasott könyvekről.

A kvantitatív és a kvalitatív értékelés párosítása:
1 - olvashatatlan
2 - nem ajánlom
3 - egynek jó volt
4 - ajánlom
5 - nagyon jó könyv
6 - Pablo! Genial!

Ha keresel valamit:
->KATALÓGUS<-

Banánt adnak

Geistwald
táblásjátékügyi szakblog
Körúti Kocsmák
Expedíció a Nagykörúton
Ahogy érzed
pozitív közösségi
Boholy
Egy kemény élet
Medvemenhely
árva medvék otthona
Zsombi
Okos ember
Geekz
Szex és erőszak

Médiatámogató

beszélget (1.szabály!)

  • Thészeusz: Ha már "karatélyozás", akkor viszont nem is nuncsaku, hanem "lundzsákó" volt :... (2018.09.13. 10:10) Andzsin-szan és én
  • Noname Watanabe: Azóta csak romlott a helyzet. A YA/vámpír/New Adult/erotikus nőipornó baromság... (2016.07.18. 14:53) A cukiság fasizmusa
  • Orosdy Dániel: Én csak annyit szeretnék, hogy ez az egyik legcsodálatosabb oldal az egész int... (2014.03.05. 07:57) Irodalomra várva

Itt veszek pólót

Geistwald

Nincs megjeleníthető elem

Körúti Kocsmák

Nincs megjeleníthető elem

Majd szólok, ha van valami!

Hogy mondják négerül, hogy singularis porcus?

2007.02.15. 08:13 | picidzé | Szólj hozzá!

Címkék: tudomány typotex útleírás



Nigel Barley – Egy zöldfülű antropológus kalandjai: Feljegyzések a sárkunyhóból

Nigel Barley szociálantropológus. Ennyit azért lehetett sejteni. Az antropológusoknak pedig illik elmenni úgynevezett terepmunkára, ami javarészt iszonytató körülmények között zajlik és egyébként is alapjában véve szopás, ők ezt állítólag mégis élvezik – legalábbis utólag ezt gondolják.

A srác tehát elutazott Kamerunba a doajók szokásait tanulmányozni. A könyv jelentős része az afrikai bürokráciáról szól, de annyira nem vicces, hogy feledtetné velem, hány útleírásban olvashattam már ugyanerről, így ezek a részek kicsit unalmasak. Neki persze biztos nem volt az.

De. Szerintem nagyon jól van eltalálva, hogy az átlagember milyen mennyiségű és milyen mélységű antropológiát képed elviselni ásítozás nélkül. Ugyan rengeteget olvashattunk már az alapvető különbségekről is az afrikai és európai érintkezés szabályaiban, mégis élveztem sokadszorra elolvasni, milyen sajátosan kezelik pl. a főnök – alkalmazott viszonyt (az alkalmazott gondja a főnök gondja is, hiszen gazdag, hatalmában áll segíteni), vagy éppen a házasságtörést.

A kiadó Gerald Durrelhez hasonlítja, ettől azért messze van. Nem rossz könyv, de a „Ne féljünk a farkastól” azért nagyságrenddel jobb, ha egy fiatal tudós szívásairól akarunk olvasni. És szeretjük a farkasokat.

Kedves gyerekek! Az afrikai gyerekek örülnének, ha csak a felét kapnák a főzeléknek, tessék szépen megenni!

A bejegyzés trackback címe:

https://librarian.blog.hu/api/trackback/id/tr2736736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása