1. Csendet!
2. A könyveket legkésőbb a jelzett dátumig vissza kell juttatni!
3. A kauzalitás természetébe belekontárkodni szigorúan tilos!

Úúúk!

Üdvözlet a Könyvtárban!
Itt leírom, mi a véleményem az elolvasott könyvekről.

A kvantitatív és a kvalitatív értékelés párosítása:
1 - olvashatatlan
2 - nem ajánlom
3 - egynek jó volt
4 - ajánlom
5 - nagyon jó könyv
6 - Pablo! Genial!

Ha keresel valamit:
->KATALÓGUS<-

Banánt adnak

Geistwald
táblásjátékügyi szakblog
Körúti Kocsmák
Expedíció a Nagykörúton
Ahogy érzed
pozitív közösségi
Boholy
Egy kemény élet
Medvemenhely
árva medvék otthona
Zsombi
Okos ember
Geekz
Szex és erőszak

Médiatámogató

beszélget (1.szabály!)

  • Thészeusz: Ha már "karatélyozás", akkor viszont nem is nuncsaku, hanem "lundzsákó" volt :... (2018.09.13. 10:10) Andzsin-szan és én
  • Noname Watanabe: Azóta csak romlott a helyzet. A YA/vámpír/New Adult/erotikus nőipornó baromság... (2016.07.18. 14:53) A cukiság fasizmusa
  • Orosdy Dániel: Én csak annyit szeretnék, hogy ez az egyik legcsodálatosabb oldal az egész int... (2014.03.05. 07:57) Irodalomra várva

Itt veszek pólót

Geistwald

Nincs megjeleníthető elem

Körúti Kocsmák

Nincs megjeleníthető elem

Majd szólok, ha van valami!

BB (Bizottság bazmeg)

2007.05.23. 09:03 | picidzé | Szólj hozzá!

Címkék: oook dörmögés

Hír.

 

A történelmi Magyarország 23 települése, vagy településrész őrzi Szent Imre herceg emlékét. Szent István és Bajor Gizella gyermekéről kevés adat maradt fent, a legendák születésének idejét 1007. évre teszik.

A millennium alkalmából, a Szent Imre Emlékév keretén belül szervezett, határokon is átívelő kulturális programok lehetőséget adnak Imre herceg nevét viselő települések és az ott élő hagyományok megismerésére. Az 1000 éves évforduló méltó megünneplésére és a megemlékezések szervezésére 2006. november 20-án, Budapesten Millenniumi Emlékbizottság alakult. A Bizottság elnöke Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, tagjai a Szent Imre nevét viselő települések polgármesterei, képviselői és közéleti személyiségek.

Kedves gyerekek! Addjátok össze, hány tagja van a bizottságnak, szorozzátok be kettőszázezerrel , majd keressétek ki az állampolgári ismeretek könyvetekből az adókulcsot és azzal is szorozzátok be. Ne felejtsétek el az ellenőrzést, mert pontlevonás lesz!

Nézzük meg, kedves gyerekek, mit csinál az emlékbizottság.

 

Az emlékbizottság rendezvénynaptárát összehangolják a Szent Imre hercegről elnevezett, helyi iskolák, világi és egyházi közösségek programjaival. A millennium alkalmából több településen Szent Imre mellszobrot, emlékparkot avatnak, millenniumi emlékzászlót adnak át. A tervek között szerepel kiadványok támogatása, irodalmi, zenei előadóestek, képzőművészeti kiállítások, és rendhagyó történelemórák szervezése.

Az Emlékbizottság felhívással fordul a lakossághoz, főként a Szent Imre nevét viselő intézmények, szervezetek képviselőihez, hogy méltó megemlékezésekkel, programokkal segítsék Szent Imre kultuszának erősítését. Egyúttal kérik a magyar szellemi élet jeles személyiségeit, hogy egyéni közreműködésükkel, alkotásaikkal is támogassák a kezdeményezést.

Ugye értitek, kedves gyerekek? Sok okos bácsi összeül és kitalálják, hogy kell még öt szobor meg egy park, sőt, az okos bácsik FELHÍVJÁK a lakosságot, hogy méltón ünnepeljenek és KÉRNEK más okos bácsikat, hogy ugyan csináljanak már valamit. Ha már nem volt akkora mázlijuk, hogy bejutottak a bizottságba.


A Szent Imre Millenniumi Emlékév programjainak egyeztetését, összehangolását az Emlékbizottság elnöke és titkársága végzi, a programokról, fontosabb eseményekről rendszeresen tájékoztatja a közvéleményt.

Adjuk hálát az Úrnak, hogy tájékoztatnak minket. Legalább erről.

A bejegyzés trackback címe:

https://librarian.blog.hu/api/trackback/id/tr5785704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása