1. Csendet!
2. A könyveket legkésőbb a jelzett dátumig vissza kell juttatni!
3. A kauzalitás természetébe belekontárkodni szigorúan tilos!

Úúúk!

Üdvözlet a Könyvtárban!
Itt leírom, mi a véleményem az elolvasott könyvekről.

A kvantitatív és a kvalitatív értékelés párosítása:
1 - olvashatatlan
2 - nem ajánlom
3 - egynek jó volt
4 - ajánlom
5 - nagyon jó könyv
6 - Pablo! Genial!

Ha keresel valamit:
->KATALÓGUS<-

Banánt adnak

Geistwald
táblásjátékügyi szakblog
Körúti Kocsmák
Expedíció a Nagykörúton
Ahogy érzed
pozitív közösségi
Boholy
Egy kemény élet
Medvemenhely
árva medvék otthona
Zsombi
Okos ember
Geekz
Szex és erőszak

Médiatámogató

beszélget (1.szabály!)

  • Thészeusz: Ha már "karatélyozás", akkor viszont nem is nuncsaku, hanem "lundzsákó" volt :... (2018.09.13. 10:10) Andzsin-szan és én
  • Noname Watanabe: Azóta csak romlott a helyzet. A YA/vámpír/New Adult/erotikus nőipornó baromság... (2016.07.18. 14:53) A cukiság fasizmusa
  • Orosdy Dániel: Én csak annyit szeretnék, hogy ez az egyik legcsodálatosabb oldal az egész int... (2014.03.05. 07:57) Irodalomra várva

Itt veszek pólót

Geistwald

Nincs megjeleníthető elem

Körúti Kocsmák

Nincs megjeleníthető elem

Majd szólok, ha van valami!

Ostoba kurvák a szórakoztatásunkra

2007.08.08. 11:34 | picidzé | 37 komment

Címkék: oook dörmögés na és ezt így hogy?

Újabb közhely-kezdet: nyaralni azért is jó, mert az ember olyan dolgokat lát / hall / olvas, amit normál körülmények között nem. Például ilyen volt nekem most a Maxima magazin.

Csodálatos.

Vigyázat! Csakis úgy vegyük kézbe a kiadványt, hogy éppen humorunknál vagyunk! Így felhőtlenül fogunk szórakozni. Szigorúbb embereknek nem ajánlom.

Már a főszerkesztői beköszöntő is olyan, hogy könnyezve lehet tőle röhögni. Szabó Patrícia (remélem jó név szerepel a honlapjukon, mivel nem emlékszem, de nem is tettem el a becses sajtóterméket) olyanokat képes leírni, hogy az beszarás. Nemhogy egy főszerkesztőtől, de egy negyedik osztályostól is elfogadhatatlan olyanokat leírni, hogy "munkailag", vagy "sose is látom többet". Esküszöm, ilyeneket ír. Nagyon jó.

Vagy éppen szingli-hitvallást tesz, hogy de jó egyedül lenni, mert őt nem csalja meg senki, és annyi cipőt vesz, amennyit akar.

Vinnyogtam rajta. Komolyan.

Az újságnak amúgy az ezotéria rovat a legkeményebb része - sikít róla, hogy a szerző annak idején csak úgy tudta elvégezni a középiskolát, hogy RENDKÍVÜL kedves volt a fizikatanárhoz. Az, hogy tényleg elhiszi-e, amit összehord energiavámpírokról, meg szentgyörgyvonalakról, mellékes. Leírta. Aláírta. Pont. Gratulálok innen is az ezotéria-rovat szerkesztőjének, André Melindának.

Még egy bónusz: a szokásos asztrológus - grafológust a magazin kiegészítette egy LÉLEKLÁTÓVAL! Nem viccelek baszki, ez jobb, mint a Gyurcsok. Küldesz egy levelet, és abból látja a lelked. Léleklátó. Szerintem emailből is olvas, csak vigyázni kell, mert a UNICODE megzavarja az auráját.

Ja, visszakanyarodva a honlapra, azon is lehet röhögni kicsit. Ott a szerkesztőség. Főszerkesztő. 2 (!) felelős szerkesztő. 8 rovatvezető. És 1, azaz egy darab újságíró. Szegény. Szántó Krisztina a Maxima Sanyija.



Kb 100 forint, szerintem elő fogok fizetni. Egy az egyben olyan, mint az "Ostobenkó kurva" South Park rész.

Panem et csöcs.

A bejegyzés trackback címe:

https://librarian.blog.hu/api/trackback/id/tr77135077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Médiageci · http://twitter.com/mediageci 2007.08.08. 18:10:26

Hehe, nagyon vicces lap lehet. Én is csípem az olyanokat, ahol ezer szerkesztő meg más öltönyös/kosztümös van, csak tollforgató nem nagyon akad. Van egyébként olvasószerkesztő is a linkelt impresszum szerint, "jómunkásasszony" lehet, ha szerinte is korrekt volt a "sose is látom többet", sőt talán még több szűrőn is átment a szöveg.

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2007.08.08. 18:20:36

Tényleg vicces - halál komolyan írtam, hogy elő fogok fizetni.
(amúgy régi olvasód vagyok)

Csak nézek ki fejembü... 2007.08.08. 20:42:36

Megnéztem a honlapot, haláli. Összemixelve a trendi szingli style a női magazinok édes-rózsaszín világával+ \"ezoteriká\"-nak becézett hiperdebilizmus...

Gyerekek! Ezt a szart olvassa ma valaki Mo.-on? Ja, és nem poénból...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.08.08. 21:57:21

Hogy olvassa-e? Hajaj. Havi 50 ezret adnak el belőle...

N.Zoli 2007.08.08. 22:00:11

Névnapomra megkérdezték mit kérek, azt mondtam hogy legyen meglepetés és kaptam egy Meglepetés újságot. Benne volt Jácint a romantikus szatír és egy buzdítás, hogy vásárolj feng shui mandarinrécét, lehetőleg párban, mert elmegy a szerencséd. De ne élőben mert az is elviheti a szerencsédet, hanem rendeld meg képen, vagy szobor formájában. Húgom is sok szart vett, meg a fodrász is tele van ezekkel. Bármely női újság bármely számából kijönne egy ilyen poszt.

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2007.08.09. 00:54:58

Hábizony, valószínűleg kijönne.
Csak én kicsit töményen találkoztam vele.

Lehet, hogy a blognak lesz Maxima heti melléklete - a klikkeket is meg kell szerezni valahogy.

Turul kollega - az meg tényleg szánandó, hogy országunkban a legtöbb írott anyag funkcionális analfabétáknak íródik.
Fából vaskarika.

Továbbá faszom.

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2007.08.09. 10:27:01

Maga a cikk funny lenne, ha nem lenne teljesen igaz. Kicsit subba-szagú ez a poszt, de végül is mindegy :)

Teljesen természetes, hogy ilyen nagy példányszámban nyomják, és hogy ilyen színvonalat képvisel. Szerintetek az aljanépnek nem ez kell? Nem mindenki fogja fel az Élet és Irodalmat ám. Meg aztán az nem olyan izgi! Sokkal izgalmasabb mindenféle hullócsillagok (na jó, sztárocskák) életében turkálni. Akinek szar a sajátja, marad a másé, ez így természetes. Hazánkban a legtöbben funkcionális analfabéták, természetes, hogy ilyen írásból születik a legtöbb. A kínálatot csak a kereslet szabályozza.

A szerkesztőség felépítése is teljesen optimális. Ekkora kupac szarhoz valóban elég egy újságíró. Még akkor is, ha csak levelezőn végezte is el a sulit. Viszont akkora igény van az ilyesmi népbutításra, hogy majdnem egy tucatnyi embert el tud tartani ez a magazin. Közülük pedig csak egynek kell valódi munkát (khm, gányolást) végeznie.

cens 2007.08.10. 07:43:09

Hát gratula, ekkorát korán reggel régen nem röhögtem, ez a kép a kommentekkel telitalálat! :)

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2007.08.10. 08:09:35

Istennyila: januárban elhatároztam, hogy minden olvasmányomat szépen kiteszem, úgyhogy nem volt más választásom, mint megírni a subba-szerű posztot.;)

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2007.08.10. 10:17:47

vaze, ha én minden olvasmányomat kitenném, gyorsan bővülne a blogom :D

anyámlánya 2007.08.10. 13:21:05

látod-látod!

nőnek lenni milyen nehéz!

mennyi "lényeges" történeten kell agyunkat /?/ izzasztanunk, s azokhoz felemelkedve, azokból igen törekvően okulva, életünket igazgatva az ottani okosságok szerint utunkon haladni "előre".

esküszöm behalnék, ha ezekből kéne összeraknom magamat, s aztán rájönnöm: húú de klassz lettem, már aztán pasi se kell, mert annyira tuti vagyok, hogy hozzám így már aztán egy se méltó, hacsak nem egy ilyen fantazilexikonon gyúrom fel őt magamhoz!

tán olvasnom kéne nekem is effélét?

rembrant · http://www.zavodjenje.com/ 2007.08.10. 13:47:27

ajaj.. sajnos van igény az ilyesmire

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2007.08.10. 16:13:17

ahhoz képest, hogy blog.hu főoldalas poszt, nincs túl sok hozzászólás
nem harapnak az emberek a korrekt kis fikázásra, vagy mi? :D

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2007.08.10. 23:35:28

Javasolnám a fáradékony élvezet fokozásaként a férfi laptárs megalapítását Maximus néven!
Itt vagyunk már rögtön annyian a témában, hogy azokat a bizonyos szerkesztőségi posztokat szétdobjuk magunk között, az keresünk majd egy munkást is aki dolgozik.
Azt abba meg majd tükrözzük a témaválasztékot és a színvonalat, szivar, autók, kurvák, stb.

Az meg valóban megérne egy misét valami hozzáértő és átlátó leadásában, hogy hogyan is van a kommentezés kialakulva hazánkban.

Troll fing 2007.08.11. 09:42:51

Nem az az igazi baj, hogy ez a szinvonal a maximában, hanem hogy ebben az országban szűkségvan az ilyen szarra. Ha nem lenne rá szükség nem vennék!

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2007.08.11. 12:00:53

picidz · librarian.blog.hu/ 2007.08.10. 17:05:47
Legalább 6-7 posztom volt már kint blog.hu-n, mégsem jöttek a kommentek.
Az előző könyvajánlóm pedig index.hu-n volt, mégsem jöttek a kommentek.

Nem tudok vitaindítót írni sajnos, látszik.


Mondjuk ez felemás dolog, a politikai, focis, közéleti posztokhoz mindig ömlenek a hozzászólások, de hát ugye sokkal egyszerűbb dolog habzó szájjal őrjöngeni egy poszt alatt, mint irodalommal foglalkozni ;) Talán nem is baj, hogy az a közönség nem jön ide. Éljen a kirekesztés! :D

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2007.08.11. 14:50:59

Bcyke spori: nagyon jó ötlet, a csabagyöngye mellett telkezdhetnénk blogformában (tényleg, nagyon rég nem írtam oda, ég is az arcom), aztán ha felkúszott a látogatottság, jöhet a print.

Istennyila: Tényleg éljen a kulturális, elitista, sznob kirekesztés!:)

Cserke 2007.08.12. 20:43:04

Feltétlenül előfizetek!! Hajrá, pasik! :)))

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2007.08.15. 09:04:54

és ha már ostoba kurvák, kérdésem lenne

Tudja-e valaki, hogy az ulpius által piacra dobott (kibaszott gagyi rózsaszínes) Stephanie Plum könyv, "A szingli fejvadász" ugyanaz-e, amit anno a Beholder "Egy, megérett a meggy" címen adott ki?

Sorsha · http://konyvtaroskisasszony.freeblog.hu 2007.08.15. 21:44:06

Tuzes istennyila: sajnos az. Fel is ment bennem a pumpa mikor megláttam. (Ja egyébkén "Egy mérgezett a meggy" volt a címe az elsőnek és még a Magvető volt akkor a ludas)

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2007.08.15. 22:16:20

De örülök, hogy azt sem tudom, miről van szó.:)

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2007.08.16. 17:12:51

Nem tudom, ezt jól csinálták-e ulpiusék, vagy sem, bár biztos jobban ráharapnak az ilyen külcsínyre az emberek, mint a párszáz forintos beholderre (vagy magvető, az első rész esetében).
De nem offolok tovább :)

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2007.08.16. 17:49:08

Amennyiben ostoba kurvákról van szó, ez semmiképpen nem off.:)

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2007.08.16. 18:37:16

Nem tudom... Én eddig a 2. és a 3. részt olvastam abból a sorozatból, tetszettek, jó kis történetek.

Ellenben az ulpiusos kiadás, "A szingli fejvadász" először is a cím alapján gagyi, másodszior a borító alapján hipergagyi. Így nem fogják a legszélesebb vevőkört megfogni, mert ugye ez a külcsíny előítéleteket gerjeszt az emberben. Pedig, mint mondtam, kellemes sztori, jól megírva. Szóval az ulpius marketingesei eljátszották az ostobenko kurvát :)

Sam. Joe · http://vizlepcso.blogspot.com 2007.08.19. 20:31:09

Emlékszel még erre?
vizlepcso.blogspot.com/2007/06/perdlet.html#links
Azt hittem, hogy ezt alatt azért nincs. 8-)

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2007.08.19. 21:12:54

És ez - ahogy nézem - ömlik.

Gyász.

Sam. Joe · http://www.vizlepcso.blogspot.com 2007.08.26. 19:28:31

Ma kezembe került egy Maxima. Azt hiszem elő kéne fizetni! A hülyepicsológia olyan kimeríthetetlen forrása, ami egy külön blogot meg tudna tölteni. A főszerkesztő, Szabó "Önben kinek a faszát tisztelhetjük?" Patrícia arról mesélt, hogy ő a közértben olvasgatja az élelmiszerek összetevőit és kívülről fúj minden E-betűt, meg guargumit. Ez még nem verte volna ki nálam a biztosítékot, de az, hogy neki nem fér bele a "tájmingjába" biopetrezselymet termesszen az erkélyen. Nem idejébe, napirendjébe, akármilyébe. Neki tájmingja van. Well... It is a typical bazdmeg situation!

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.08.28. 16:00:33

vigyázz, ezek faszkorbács-flagellánsok! :D

BugaJakab · http://bugajakab.blog.hu 2007.10.29. 02:10:48

Téves diagnózis! Uraim, amig ti otthon (meglehet, lepukkanva, munkanélküliként) püfölitek az elkoszolódott billentyűket, ezek a konzumhölgyek egzisztenciát építenek; meglehet, korántsem olyan hülyék, mint amilyennek mi látjuk őket, szimplán "realisták". Azt csinálják, amiért megfizetik őket és ez nem okoz számukra különösebb lelkiismereti problémát. Hiába fanyalgunk, gúnyolódik (jó, nekünk a leosztásban ez a szerepünk), így is akkor kapják meg bármelyikünket, amikor éppen nekik tetszik. Jin világ! És egy nem túl okos (nem túl buta), nem túl szép, közepesen varázstalan nőnek, ugyan, mi kellhet annál több, mint amit ők elérnek?:-)
Hja, hogy meg lesz ennek a böjtje is? No, ezt ők még nem tudják, és nem is igen érdekli őket:-(

üdvözlettel
BugaJakab

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2007.10.29. 12:42:32

Az baj (bár miért lenne baj), hogy nem látom, hogy lenne ennek böjtje. De igazából leszarom, nem vagyok kultúrmisszionárius zelóta, mert nincs annyi energiám.

Se.

BugaJakab · http://bugajakab.blog.hu 2007.10.30. 03:37:45

Zelóták ide vagy oda, kedves Könyvtáros Testvér, ha már a böjtön elmélkedünk, engedd meg, hogy könyvet ajánljak, abban a reményben, hogy majd te is ajánlod:-)
Hamvas Béla Patmosz című esszékötete elég alapos összefoglalója a böjt-kérdéskörnek (H. B. színes és szórakoztató stílusban mutatja be a böjt okait, a böjthöz vezető utat és magát a böjtöt). Ha ajánlod blogodban, ajánlódnak bizonyosan olvasója leszek:-)
Éljenek a csajok!
üdvözlettel
Bugajakab

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2007.10.30. 08:54:50

Kedves BugaJakab!

Sajnos Hamvas Béla bácsi nekem nem jött be. Kétszer próbálkoztam eddig vele, de mindig hipergyorsan felhúzott a stílusa. Ízlések és pofonok.
A csajokat puszikom.
süti beállítások módosítása