1. Csendet!
2. A könyveket legkésőbb a jelzett dátumig vissza kell juttatni!
3. A kauzalitás természetébe belekontárkodni szigorúan tilos!

Úúúk!

Üdvözlet a Könyvtárban!
Itt leírom, mi a véleményem az elolvasott könyvekről.

A kvantitatív és a kvalitatív értékelés párosítása:
1 - olvashatatlan
2 - nem ajánlom
3 - egynek jó volt
4 - ajánlom
5 - nagyon jó könyv
6 - Pablo! Genial!

Ha keresel valamit:
->KATALÓGUS<-

Banánt adnak

Geistwald
táblásjátékügyi szakblog
Körúti Kocsmák
Expedíció a Nagykörúton
Ahogy érzed
pozitív közösségi
Boholy
Egy kemény élet
Medvemenhely
árva medvék otthona
Zsombi
Okos ember
Geekz
Szex és erőszak

Médiatámogató

beszélget (1.szabály!)

  • Thészeusz: Ha már "karatélyozás", akkor viszont nem is nuncsaku, hanem "lundzsákó" volt :... (2018.09.13. 10:10) Andzsin-szan és én
  • Noname Watanabe: Azóta csak romlott a helyzet. A YA/vámpír/New Adult/erotikus nőipornó baromság... (2016.07.18. 14:53) A cukiság fasizmusa
  • Orosdy Dániel: Én csak annyit szeretnék, hogy ez az egyik legcsodálatosabb oldal az egész int... (2014.03.05. 07:57) Irodalomra várva

Itt veszek pólót

Geistwald

Nincs megjeleníthető elem

Körúti Kocsmák

Nincs megjeleníthető elem

Majd szólok, ha van valami!

Légszomj

2008.06.13. 13:56 | picidzé | 6 komment

Címkék: scifi delta vision kiadó geoff ryman



Geoff Ryman – Levegő


Az első könyv, amit a Képzelet Mesterei sorozatból olvastam, most simán el tudok képzelni, hogy az utolsó is. Sőt, végig sem tudtam olvasni. Nem gyakori dolog nálam. Udvariatlan dolog, hiszen ajándékba kaptam a Delta Visiontől, de hát izé.

A műfaj scifi / kiberpunk, a sztori pedig nagyon röviden annyi, hogy Valamisztánban egy kis hegyi faluban él egy asszony (Mae), aki divattanácsadással foglalkozik egy olyan faluban, ahol még tévé sincs. Aztán a kormány bejelenti, hogy jön Levegő, ami tulajdonképpen az internet, csak a zemberek a zagyukkal csatlakoznak rá. Jó az interfész, ennél egyszerűbb nem is kell.

De sajnos a tesztüzem balul sül el, sokan meghalnak, valaki meg megőrül. A főhősnek csak egy halott öregasszony marad a zagyában, de épp elég kellemetlen az is. Aztán hirtelen rájön, hogy nem jó neki a zélete, szeretője lesz, aztán mégsem, bejárogat a városba, és próbálja elmagyarázni a többi parasztnak, hogy jön a zinternet és bizony fel kell rá készülni, mert különben.

Roppant zavaró eszköz, hogy a tanulatlan asszony szemszögéből igyekszik mindent megmutatni Ryman, rém idegesítő és unalmas olyanokat olvasni 2008-ban, hogy „megpróbálta kitalálni, mi az az on-lány.” A zavaró inkonzisztenciától eltekintve (pl. valakinek feszes hasa csillog a holdfényben, egy hét múlva meg pici pocakja édesen omlik alá az övére) annyira szenvelgős, vontatott, lelkizős és női a könyv, hogy egyenesen kiállhatatlan. A sorozatszerkesztőnek, Kleinheinz Csillának kiöntöttem a lelkemet, szerinte teljesen jó a könyv, de megnyugtatott, hogy az értékeléssel nem fogtam nagyon mellé, mert Geoff Ryman kő buzi, amivel önmagában semmi baj nincs, csak indokolja a nőiességet.

Mások szerint jó, szerintem nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://librarian.blog.hu/api/trackback/id/tr81518246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2008.06.13. 16:45:36

Káli dala, Éjasszonyok, meg a most megjelent legújabb, a Boszorkányerdő
Ezeket ajánlom sürgősen pótlásra. A legutóbbit nem olvastam, de az eddigi ismeretek szerint nagyon jó, már fenem rá a fogam (csak jönne meg a fizu...)

AnnGel 2008.06.14. 18:38:00

A Képzelet mesterei sorozatból én csak a Tökéletes trükköt olvastam, és azt szerettem. A belőle készült film is üt (The Prestige, Hugh Jackman és Christian Bale játszik benne). A filmet láttam előbb, de legalább nem volt unalmas a könyv sem, annyira különböztek :)

woof 2008.06.16. 23:48:12

Nem vagy egyedül, brada, én is gyűlölöm, kábé a második oldaltól kezdve, egészen a tizedikig. Mer' addig jutottam el benne.

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2008.06.22. 19:12:21

Nem olvastam sajnos, de a leírás alapján olyan lehet a könyv, mint amilyen a borítója.

B 2008.06.25. 21:59:47

Szia!
Én most keveredtem nemistudomhogyan ide hozzád, de biztosíthatlak a kedvenceim közé kerültél,NAgggYon jó az egész blogod :o))
Közben hallgatásra ajánlom:
au.youtube.com/watch?v=uttQLuW-qM4&feature=related
Az egész együtt kellemes nyári élmény...!!

Szió

B

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2008.06.26. 09:11:24

B: örülök, gyere máskor is. A 80.as évek zenéje és én...fegyveres semlegesség, ha érted.
süti beállítások módosítása