1. Csendet!
2. A könyveket legkésőbb a jelzett dátumig vissza kell juttatni!
3. A kauzalitás természetébe belekontárkodni szigorúan tilos!

Úúúk!

Üdvözlet a Könyvtárban!
Itt leírom, mi a véleményem az elolvasott könyvekről.

A kvantitatív és a kvalitatív értékelés párosítása:
1 - olvashatatlan
2 - nem ajánlom
3 - egynek jó volt
4 - ajánlom
5 - nagyon jó könyv
6 - Pablo! Genial!

Ha keresel valamit:
->KATALÓGUS<-

Banánt adnak

Geistwald
táblásjátékügyi szakblog
Körúti Kocsmák
Expedíció a Nagykörúton
Ahogy érzed
pozitív közösségi
Boholy
Egy kemény élet
Medvemenhely
árva medvék otthona
Zsombi
Okos ember
Geekz
Szex és erőszak

Médiatámogató

beszélget (1.szabály!)

  • Thészeusz: Ha már "karatélyozás", akkor viszont nem is nuncsaku, hanem "lundzsákó" volt :... (2018.09.13. 10:10) Andzsin-szan és én
  • Noname Watanabe: Azóta csak romlott a helyzet. A YA/vámpír/New Adult/erotikus nőipornó baromság... (2016.07.18. 14:53) A cukiság fasizmusa
  • Orosdy Dániel: Én csak annyit szeretnék, hogy ez az egyik legcsodálatosabb oldal az egész int... (2014.03.05. 07:57) Irodalomra várva

Itt veszek pólót

Geistwald

Nincs megjeleníthető elem

Körúti Kocsmák

Nincs megjeleníthető elem

Majd szólok, ha van valami!

Amerikai foci és celebszex

2011.11.17. 22:18 | picidzé | 8 komment

Címkék: bulvár futball életrajz

Egy kis kiegészítés a Kindle-hez: Nagyban megkönnyíti a vásárlást (vagy a nemvásárlást), hogy minden könyv elejét le lehet tölteni ingyen, így ingyen bele lehet nézni. Bár nem olyan, mint átpörgetni a papírkönyvet, de mégis valami. A legtöbbször el lehet dönteni egy könyvről az első fejezet alapján, hogy érdekel-e. Az első könyv, amit beleolvasás után tervezek megvenni az a Chicago Bears legendás játékosáról szóló, Sweetness - the enigmatic life of Walter Payton c. életrajzkötet lesz. Talán tudják már a kedves gyerekek, hogy rajongok az amerikai futballért, és a Chicago Bearsnek szurkolok, így kötelező elolvasnom. A minta alapján nagyon jónak tűnik. Talán még nem futballrajongóknak is érdekes lehet, nagy társadalmi változások idején született és nőtt föl Payton, ha nem is nyomorból, de szegénységből érkezett, innen lett ünnepelt sztár - és bár jó ember volt hatalmas szívvel, nem volt szent. Drogok meg a pinák, ahogy Gengszter Zoltán megénekelte. Hatalmas zárójel futball-rajongóknak: idén a Chicago játszott Londonban, így kötelező volt kilátogatni. Miki barátommal kijutottunk, végigszurkoltuk a meccset a Wembleyben, írtam róla, a szerkesztett változatot (thx Valus) itt lehet olvasni.

A futball iránti rajongásom jó pár éve odáig fajult, hogy játszottam is, és egy rövid, de rendkívül sikertelen időszakot töltöttem a Budapest Wolves (később BW 2) csapatában. Itt megismertem Árpa Attilát, a celebfenegyerekproducert, ami a name-droppingon kívül úgy jön ide, hogy beleolvastam a Macsó papák könyvbe, (macsó nem vagyok, apuka igen, miért ne), amit három celebpapával, (Árpa, Bochkor, Gesztesi) próbálnak eladni. Árpát amúgy emberileg nagyon bírtam, innen is kívánok neki minden jókat, ez a könyv viszont rossz. Az csak egy dolog, hogy nem a három macsó írta, ez vállalt, nyilvánvaló dolog. Viszont az író Trunkó Bence semmilyen stiláris különbséget nem tesz az interjúalanyok között, baromi zavaró, hogy ugyanazon a hangon beszél mindhárom. A tartalom sem túl erős, a "mekkora király vagyok" vonal után mikor már tényleg a terhességről meg babákról van szó, van egy-két vicces sztori, de inkább unalmas, mint bármilyen. Mikor pedig a céltalan lapozgatás során odatévedtem, ahol Gesztesi ecseteli, hogy milyen volt a 9 hónapos terhes Claudiával kúrni, ott már kijött belőlem, hogy "Nnnnnnajóvanbazmegmostvoltelégköszönöm". Apropó, hallottátok, hogy Gesztesi könyvet írt? Illetve nyilván nem ő, hanem valamelyik néger, de akkor is. Jeges Botond, a magyar James Bond, szerelme Lendvai Claudia. Nem vicc.

De intellektusunk vasalt bakancsa ne ragadjon bele a bulvár mocsarába, térjünk vissza fennkölt magasságokba az amerikai futballhoz még egy könyv erejéig. Van a The Blind Side című film, amiért Sandra Bullock Oscart kapott (magyarul A Szív bajnokai, innen is gratulálok), és ami egy létező amerikai futballistáról, a most a Baltimore Ravensben játszó Michael Oherről szól. A film is jó (kipróbáltan teljesen barátnő/ feleség-kompatibilis fyi), de ennél is jobb, hogy egy kiváló könyv alapján készült ( a cím ugyanaz). A könyv szintén bemutatja Oher életét, de ugyanilyen hangsúlyt kap a futball fejlődése is. A játék felgyorsulása Lawrence Taylor színre lépésével, a West Coast Offense megjelenése, és ezekkel együtt a vak oldali tackle - az Oherhez hasonló adottságú játékosok - fontosságának növekedése. Futballrajongóknak kötelező darab, a többiek csak simán nézzék meg a filmet.

A bejegyzés trackback címe:

https://librarian.blog.hu/api/trackback/id/tr453390891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.11.18. 00:17:50

Ha bemész egy könyvesboltba ott általában halmokban áll a Macsó papák könyve. Valószínűleg nem véletlenül, hiszen évekkel ezelőtt adták ki. A kis Trunkó gyerek meg azt hiszi magáról, hogy öröklődött a családban az íráskészség, pedig nem.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.11.18. 06:24:24

Kibaszott alpári és közönséges ez az írás, könyvekről szóló blog hacsak nem valami marginális koprofág témában publikál a szerző nem üthet meg ennyire sittes hangnemet. Tűrhetetlen a modernek arcátlansága.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.11.18. 07:14:21

@Blassius:
Hát anno én se ilyeneket tanultam könyvtár szakon. Dehát ez a z irodalom bazmeg, kivert kúrt Klau és a bré melyik oldalán át Krasznahorkai. Díszkiadásban.

Senkifia 2011.11.18. 07:45:11

ááá csak az irigység beszél belőled :)

fehéregér 2011.11.18. 08:15:23

Különös, hogy valaki egy könyves, szóval olvasó, szóval valamelyest mindenképp értelmiségi blogban leír egy ilyen mondatot "Árpát amúgy emberileg nagyon bírtam", különösen az "emberileg" ütött szíven.

Öreg motoros 2011.11.18. 08:23:00

És ki az a Gesztesi? És az Árpa? A Bochkort még csak tudom, de nem volt hozzá szerencsém évek óta. Nagyon gáz?

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2011.11.18. 08:54:12

Többet fogok celebekről írni. Jók vagytok hozzám.

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2011.11.18. 09:22:31

A celebek azok macsók is egyben?
A könyvtárosok meg celebek?

Van a megmondó könyvtáros, akinek bármit lehet! A cifra beszéd meg külön előny!
Apropó, szerintetek egy várandóságról szóló könyvbe mit lehet írni?
süti beállítások módosítása