1. Csendet!
2. A könyveket legkésőbb a jelzett dátumig vissza kell juttatni!
3. A kauzalitás természetébe belekontárkodni szigorúan tilos!

Úúúk!

Üdvözlet a Könyvtárban!
Itt leírom, mi a véleményem az elolvasott könyvekről.

A kvantitatív és a kvalitatív értékelés párosítása:
1 - olvashatatlan
2 - nem ajánlom
3 - egynek jó volt
4 - ajánlom
5 - nagyon jó könyv
6 - Pablo! Genial!

Ha keresel valamit:
->KATALÓGUS<-

Banánt adnak

Geistwald
táblásjátékügyi szakblog
Körúti Kocsmák
Expedíció a Nagykörúton
Ahogy érzed
pozitív közösségi
Boholy
Egy kemény élet
Medvemenhely
árva medvék otthona
Zsombi
Okos ember
Geekz
Szex és erőszak

Médiatámogató

beszélget (1.szabály!)

  • Thészeusz: Ha már "karatélyozás", akkor viszont nem is nuncsaku, hanem "lundzsákó" volt :... (2018.09.13. 10:10) Andzsin-szan és én
  • Noname Watanabe: Azóta csak romlott a helyzet. A YA/vámpír/New Adult/erotikus nőipornó baromság... (2016.07.18. 14:53) A cukiság fasizmusa
  • Orosdy Dániel: Én csak annyit szeretnék, hogy ez az egyik legcsodálatosabb oldal az egész int... (2014.03.05. 07:57) Irodalomra várva

Itt veszek pólót

Geistwald

Körúti Kocsmák

  • Hibás feed URL.

Majd szólok, ha van valami!

Szalamandrofóbia

2007.04.03. 01:18 | picidzé | 2 komment

Címkék: scifi európa kiadó karel capekKarel Čapek – Harc a szalamandrákkal


Bajban vagyok, mert megint nem tudok mást írni, mint csillogó szemű ömlengést. Előre is énkérekelnézést. Szóval ott kezdődik a történet, hogy egy hajóskapitány fura, enyhén antropomorf szalamandrákkal találkozik Tana Masa szigetén.

(Hatalmas zárójel kezdődik: amióta írom a blogot, egyre inkább meggyőződésem, hogy valóban létezik a K-Tér. Ha valaki nem ismerné a Könyvtár-terek elméletét, most nem magyarázom el, mert taumatikus matematikából épp hogy csak átmentem, de a lényege annyi, hogy a kereszthivatkozások, ötletek, plágiumok, satöbbik miatt a világon minden könyv hatással van az összes többi könyvre a múltban és a jövőben is.
Szóval valahogy mindig van valami közös az egymás után olvasott könyvekben. Ez például szintén hajós kalanddal kezdődik. Apa kezdődik!)

Tehát a jótét lélek kapitány felkarolja a szalamandrákat, akik gyöngyöt halásznak, majd beszélni tanulnak, gátakat, hidakat építenek, szaporodnak, mint a Zállat, majd az egyes államok elkezdik felfegyverezni saját szalamandráikat. Vagy inkább: szalamandráikat...és jönnek a bonyodalmak.

Čapek zseniális. Annyi mindent kritizál végig a történet kapcsán a könyvben, hogy felsorolni sem lehet. Emberek butasága, közönye, egyes nemzetek igazán visszataszító tulajdonságai, populáris kultúra, tudósok, polgárjogi harcosok, tényleg nem sorolom tovább. Nem a manapság divatos szarozásra kell gondolni persze, hanem finom, szinte elnéző iróniára, ahogy az igazán nagy fejek nézhetnek az emberiségre. Félmosoly, „jójó, kicsit hülye, de a mi gyerekünk.”

Nagyon jó volt, na.

Kedves gyerekek! Az állatok kezébe robbanóanyagot adni szigorúan tilos!

A bejegyzés trackback címe:

https://librarian.blog.hu/api/trackback/id/tr9453923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bélabá 2007.04.26. 19:32:03

ehhez csak annyit, ha meg nem kerult a kezedbe Nagy Koppány Zsolt Jozefát-ja, akkor potold...

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2007.04.26. 19:51:21

Köszönöm a tanácsot, beszerzem.