1. Csendet!
2. A könyveket legkésőbb a jelzett dátumig vissza kell juttatni!
3. A kauzalitás természetébe belekontárkodni szigorúan tilos!

Úúúk!

Üdvözlet a Könyvtárban!
Itt leírom, mi a véleményem az elolvasott könyvekről.

A kvantitatív és a kvalitatív értékelés párosítása:
1 - olvashatatlan
2 - nem ajánlom
3 - egynek jó volt
4 - ajánlom
5 - nagyon jó könyv
6 - Pablo! Genial!

Ha keresel valamit:
->KATALÓGUS<-

Banánt adnak

Geistwald
táblásjátékügyi szakblog
Körúti Kocsmák
Expedíció a Nagykörúton
Ahogy érzed
pozitív közösségi
Boholy
Egy kemény élet
Medvemenhely
árva medvék otthona
Zsombi
Okos ember
Geekz
Szex és erőszak

Médiatámogató

beszélget (1.szabály!)

  • Thészeusz: Ha már "karatélyozás", akkor viszont nem is nuncsaku, hanem "lundzsákó" volt :... (2018.09.13. 10:10) Andzsin-szan és én
  • Noname Watanabe: Azóta csak romlott a helyzet. A YA/vámpír/New Adult/erotikus nőipornó baromság... (2016.07.18. 14:53) A cukiság fasizmusa
  • Orosdy Dániel: Én csak annyit szeretnék, hogy ez az egyik legcsodálatosabb oldal az egész int... (2014.03.05. 07:57) Irodalomra várva

Itt veszek pólót

Geistwald

Nincs megjeleníthető elem

Körúti Kocsmák

Nincs megjeleníthető elem

Majd szólok, ha van valami!

Rajzfilmsorozat könyvalakban

2008.07.30. 07:00 | picidzé | 4 komment

Címkék: fantasy beholder kim harrison

Kim Harrison - Boszorkányfutam

A műfajkeresztezés szép hagyomány, és az olvasó szempontjából is izgalmas, mivel előre nem lehet tudni, hogy egy zseniális keverékről van szó, vagy az író a szokatlan környezettel próbálja leplezni, hogy nincs saját stílusa, vagy épp ötlete. A Boszorkányfutam is ilyen turmix, az urban fantasyt és a kiberpunkot vegyítette a szerző, jobb dolga nem lévén.

A környezet itt egy alternatív jelen, ahol a vérfarkasok, vámpírok, varázslók közöttünk járnak teljesen nyíltan – mondjuk nem szeretik őket túlságosan -, van nekik saját rendőrségük is, mellyel az adócsaló koboldokat, meg ilyesmiket tartják kordában, meg ilyenek. Szóval Éjszakai Őrség, ha valakinek nem esett volna még le.

Itt, az Inderlandi Biztonsági Szolgálatnál dolgozik Rachel Morgan, a boszorkány, aki nagyon jó a szakmájában, csak nem szereti a munkahelyét – amit otthagyni viszont nem lehet, mert egyből fejvadászokat szabadítanak az ember nyakába valamilyen titokzatos okból. Ezért mikor Rachel elkap egy koboldot, és az felajánlja, hogy inkább teljesíti három kívánságát a szabadságért cserébe, a boszorkány lecsap az alkalomra, kíván, hogy kiléphessen. És itt jön az első agybaj. Először azt kívánja, hogy ne bukjon le, amiért szabadon engedte a koboldot. A másik két kívánságot pedig odaadja két kollégájának, akik vele tartanak, kilépnek a Szolgálattól. Tehát bérgyilkosokat szabadít a saját nyakába – semmiért. Zseniális.

Aztán nyomába ered a Világ Leggonoszabb Emberének, mert ha kideríti, hogy az bioizével csencsel, akkor majd biztos nem vadásznak már rája többet. De a Világ Leggonoszabb Embere nem csak kigyúrt, sármos és kő gazdag, de rendkívül ravasz is, ezért Rachelnek egyszerűen nem sikerül bizonyítékot szereznie.

Aztán jön egy csomó kergetőzés, démonvadászat, varázsital-kotyvasztás, állattá alakulás, és már kezdi sejteni az ember, hogy nem vezet az egész sehová, aztán véget ér a könyv, és ez be is bizonyosodik. A Világ Leggonoszabb Emberének jól betettek a hősök, de természetesen megúszta, hogy további hetvenhét kötetben lehessen üldözni, amikben megint nem fog történni semmi, amiért érdemes lenne elolvasni azokat.

A jó kurva anyját az ilyen írónak. Rajzoljon inkább képregényt.

Rettentően gyűlölöm az ehhez hasonló könyveket. Már kisgyerekként agybajt kaptam a rajzfilmektől, amikben a főgonosz minden egyes falhozverdesett epizódban pórul járt, de kacagva / bosszankodva elrepült / elfutott / elbármi, de egy hét múlva újra megpróbálta elfoglalni a világot / elpusztítani a világot / elpusztítani a főhősöket.

A Boszorkányfutam pont ilyen.

Elvett több napot az életemből.

Dögöljön meg Kim Harrison.

A bejegyzés trackback címe:

https://librarian.blog.hu/api/trackback/id/tr32588506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2008.07.30. 17:48:21

Oh. hogy mennyire, de mennyire úgy van! Mindenki odáig volt, hogy Inspector Gadget mennyire rulez, közben én falra tudtam volna mászni a gügye idiótától meg a főellenségétől is!

Lobo · http://olvasonaplo.freeblog.hu 2008.07.31. 22:49:57

Miért, miért nem jöttél ki ezzel a kritikával úgy 3 hete? Megspóroltam volna magamnak pár ezrest meg egy sor hajtépést.
S most már kénytelen vagyok írni is róla

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2008.08.05. 21:39:47

De jó, de jó, hogy elolvastam ezt a postot meg Lobóét... Kösz Dzé.

Thirlen 2010.05.19. 12:18:37

Meg lehet kövezni, de nekem tetszett.
Nem vártam tőle túl sokat, kellemesen csalódtam.
Sokkal inkább ez, mint a mostanában burjánzó vámpíros-erotikus hullám.
süti beállítások módosítása