1. Csendet!
2. A könyveket legkésőbb a jelzett dátumig vissza kell juttatni!
3. A kauzalitás természetébe belekontárkodni szigorúan tilos!

Úúúk!

Üdvözlet a Könyvtárban!
Itt leírom, mi a véleményem az elolvasott könyvekről.

A kvantitatív és a kvalitatív értékelés párosítása:
1 - olvashatatlan
2 - nem ajánlom
3 - egynek jó volt
4 - ajánlom
5 - nagyon jó könyv
6 - Pablo! Genial!

Ha keresel valamit:
->KATALÓGUS<-

Banánt adnak

Geistwald
táblásjátékügyi szakblog
Körúti Kocsmák
Expedíció a Nagykörúton
Ahogy érzed
pozitív közösségi
Boholy
Egy kemény élet
Medvemenhely
árva medvék otthona
Zsombi
Okos ember
Geekz
Szex és erőszak

Médiatámogató

beszélget (1.szabály!)

  • Thészeusz: Ha már "karatélyozás", akkor viszont nem is nuncsaku, hanem "lundzsákó" volt :... (2018.09.13. 10:10) Andzsin-szan és én
  • Noname Watanabe: Azóta csak romlott a helyzet. A YA/vámpír/New Adult/erotikus nőipornó baromság... (2016.07.18. 14:53) A cukiság fasizmusa
  • Orosdy Dániel: Én csak annyit szeretnék, hogy ez az egyik legcsodálatosabb oldal az egész int... (2014.03.05. 07:57) Irodalomra várva

Itt veszek pólót

Geistwald

Nincs megjeleníthető elem

Körúti Kocsmák

Nincs megjeleníthető elem

Majd szólok, ha van valami!

Interjú a Könyvtáros Testvérrel Sárbogárdi Jolánról

2007.04.19. 10:07 | picidzé | 1 komment

Címkék: szerelem kortárs parti nagy lajos magvető kiadó stílusgyakorlat




-
Nem először olvasom „ezt” a regényt, de minden alkalommal kultúráltan remekül derülök-. vallotta be arcán enyhe pírral, de férfias valójában kihúzva magát Könyvtáros Testvér.

- Parti Nagy Lajos munkásságát amúgy is „nagyra” becsülöm, - folytatta remegő hangon, de erőt véve gyomrának zihálásán ,- hiszen génienek tartom ŐT a maga valójában, gyakran álmodoztam arról a patakparton teniszezés közben, hogy egyszer beszélhetek VELE, esetleg – távozz a vállamról, hiúság kék madara – tanácsokkal lát majd el, hogy válhatok HOZZÁ hasonló, „igazi” nagy íróvá. 

Sárbogárdi Jolán is csodálatos „tehetség” – fűzte szavainak gyöngysorát szájából keresztül tovább az igen művelt, de férfiasan szerény philosz – már csak technikai „értelemben” is, hiszen ami a központozást, helyesírást, vagy éppen az alany és az állítmány úgynevezett „egyeztetését” illeti, nincs nála „szigorúbb” írónőnk e Kies hazában! – Kiáltotta arcába temetve fejét a Könyvtáros Testvér, ami tőle igen szokatlan felindultságnak „számított”, visszafogott, kisportolt stilusú embernek tartva magát.

A regény hősei ízig-vérig hús-vér-alakok, nem „holmi” hiteltelen, rosszul megírt csetlő-botló alakok, akik nem szembesülnek hétköznapi problémákkal, mint például a cukor a fánkon – élő alakok „ők”, kétség nem férhet hozzá – Nézett jelentőségteljesen riporterünk szemébe Ő, aki néha „viccesen” Könyvek Urának szokta magát becézni, természetesen mindig „huncut” mosollyal arcán, hisz igen Szerény, ő.

A „cselekményről” nem szeretnék sokat beszélni. – mondta kicsit szomorkásan a férfiú, éreztetve, hogy lehet, hogy mégis szeretne, de „jótét” lélek lévén nem teszi, nehogy „lelője” a kevésbé olvasott emberek számára nem nyilvánvaló történéseket, majd ott folytatta, ahol abbahagyta. – Két fiatal egymásba szeret, majd bonyodalmak adódnak, ennyit azért elárulhatok – árulja el erőt véve magán végleg.

- A kedves gyerekeknek pedig azt üzenem, - Tette magasba kisportolt mutatóujját, - Hogy olvassák el eme művet, mert az hozzájuk is „szól”, tisztán, szűziesen ábrázolva a szerelmet, nem holmi pornográf iromány ez, melyet a „paplan” alatt kéne, titokban olvasni. Ilyen a szerelem! – Kiáltotta befejező jelleggel, kultúrális alakját alaposan kihúzva a Könyvtáros Testvér, és jeges tekintetéből csak úgy lángolt a vágy, hogy egyszer ő maga is szerelmes lehessen, hiszen minden művelt ember kölcsönös tudatában van annak, hogy egy szerzetes nem lehet egymáséi.

A bejegyzés trackback címe:

https://librarian.blog.hu/api/trackback/id/tr2060690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pici Miki 2007.05.20. 18:00:37

Ez KIBBBASZOTT jól sikerült, vedd őszinte elismerésem!!!!!!! :-))))))))
Amint olvasám, gyöngyöző kacajom cirádás hintóként repült a komor iroda tengerét! Kacagtam, mondom, \"én\".
Ráadásul pont most olvasok egy magyar írónőtől igazi krimi-szerelem-ponyvát, és az tökéletesen ilyen. Persze az kevésbé szórakoztató, mert néha eszembe jut, hogy az Írónő nem direkt csinálja. Majd megmutizom, amint lesz időm! Sírni fogsz, KT!
süti beállítások módosítása