1. Csendet!
2. A könyveket legkésőbb a jelzett dátumig vissza kell juttatni!
3. A kauzalitás természetébe belekontárkodni szigorúan tilos!

Úúúk!

Üdvözlet a Könyvtárban!
Itt leírom, mi a véleményem az elolvasott könyvekről.

A kvantitatív és a kvalitatív értékelés párosítása:
1 - olvashatatlan
2 - nem ajánlom
3 - egynek jó volt
4 - ajánlom
5 - nagyon jó könyv
6 - Pablo! Genial!

Ha keresel valamit:
->KATALÓGUS<-

Banánt adnak

Geistwald
táblásjátékügyi szakblog
Körúti Kocsmák
Expedíció a Nagykörúton
Ahogy érzed
pozitív közösségi
Boholy
Egy kemény élet
Medvemenhely
árva medvék otthona
Zsombi
Okos ember
Geekz
Szex és erőszak

Médiatámogató

beszélget (1.szabály!)

  • Thészeusz: Ha már "karatélyozás", akkor viszont nem is nuncsaku, hanem "lundzsákó" volt :... (2018.09.13. 10:10) Andzsin-szan és én
  • Noname Watanabe: Azóta csak romlott a helyzet. A YA/vámpír/New Adult/erotikus nőipornó baromság... (2016.07.18. 14:53) A cukiság fasizmusa
  • Orosdy Dániel: Én csak annyit szeretnék, hogy ez az egyik legcsodálatosabb oldal az egész int... (2014.03.05. 07:57) Irodalomra várva

Itt veszek pólót

Geistwald

Nincs megjeleníthető elem

Körúti Kocsmák

Nincs megjeleníthető elem

Majd szólok, ha van valami!

Csillagpor és árengedmény

2007.10.25. 10:07 | picidzé | 30 komment

Címkék: film agave neil gaiman bookline

Olcsójánosok, scifirajongók, előre!

Előre leszögezem, hogy nem vagyok a Bookline alkalmazottja, de szeretem őket, most pedig ingyenreklám is jön. (Ha egy Bookline fejes olvassa ezt, kisebb összegeket szeretettel elfogadok.) Akció van ugyanis. (Persze van az minden héten, csak most különösen hasznos, mivel nem a Kertészkedjünk Kiadó pálmafákról szóló könyvei lettek olcsóbbak. Hanem.)

Azt még gyorsan hozzáteszem, hogy szeretek könyvesboltban / antikváriumban matatni. Nagyon. Nem tudok neten könyvet rendelni, HA nem vettem már előbb kézbe. Nem egyszer fordult elő, hogy kinéztem magamnak pár könyvet, kézbe vettem, lapozgattam – majd hazamentem, és megrendeltem 15%-kal olcsóbban. Cheap John a becsületes nevem. Az énblogból pedig több mint elég, tehát lássuk a medvét:

 

Az Erő legyen veled! -
Hihetetlen Hétvége a sci-fi és a fantasy világában a Bookline-on.

Október 26-án, pénteken 16 órától október 29-én, hétfőn reggel 10 óráig 30% kedvezménnyel rendelhetik meg a kedves gyerekek 13 kiadó mintegy 600-féle könyvét


Az első és legfontosabb: a 13 kiadóban benne van az Agave is. Ray Bradbury, Philip K. Dick, Iain M. Banks…ha hiányzik valami, tessék szépen megrendelni. Ott van Laurell K. Hamilton vámpírvadász-sorozata is, én – mondjuk Amadeával ellentétben – nem pörgök rá.

Ott van még az Alexandra (George R.R. Martin bácsi), továbbá tizenévesek számára a Beholder ad vég nélküli pénzpocsékolási lehetőséget. Nevezzenek sznobnak, tíz évvel az érettségi után már azonnal elájulok az unalomtól, ha meglátok egy olyan címet, hogy „A démonkirály dühe I”. Amúgy sem értem, hogy újabban a fantasztikussal próbálkozó írók miért érzik görcsös szükségét, hogy ne egy regénnyel, hanem ciklussal / trilógiával / pentalógiával / rossebbel álljanak elő. (Jó, igazából értem, költői kérdés volt.) Szóval ott a Beholder, én is voltam 16 éves

Száz szónak is egy a vége: irány a Bookline.

Ha már fantasztikum, akkor elkalandozom kissé, mivel semmi kedvem dolgozni. Nem tudom, tudjátok-e kedves gyerekek, hogy múlt héttől megnézhetitek a Csillagpor c. filmet. Bizony-bizony, Neil Gaiman bácsi regényének adaptációját – amelynek forgatókönyvét is (főleg) ő írta, ezért érdemes megnézni. Nagyon. Én pl. életemben másodszor harmadszor csináltam olyat, hogy kétszer nézek meg egy filmet moziban, ami nem kevés pénz.

Egyrész a Csillagpor talán a legszebb tündérmese, amit valaha olvastam. (Muszáj is volt legalább négyszer.) Mesékre pedig mindenkinek szüksége van, legfőképpen a felnőtteknek. Tolkien mondta egyszer, hogy a tündérmesék olyanok, mint az óvodai bútorok: nem gyerekeknek készültek, csak hozzájuk kerültek, miután a felnőttek megunták őket. A mesék felnőtteknek szólnak, és a meséknek ereje van – szokta mondani Gaiman. Ezt – az ő történeteit olvasva – bízvást elhiszem.

A Csillagpor története egyszerű: egy fiú elindul, hogy elhozzon egy hullócsillagot szerelmének. A csillag viszont nem Angliában hullik le, hanem Tündérországban, így adja magát, hogy mások is keresésére induljanak: egy gonosz, nagyhatalmú boszorkány és hét herceg (élők és holtak egyaránt). A sztoriról ennyit. A film és a könyv különbözik valamennyire, de ez teljesen indokolt. Más műfaj, más igények. Csodaszép mindkettő. A főszereplő lány (Claire Danes) a plakáton egyáltalán nem tetszett nekem, de ha elmosolyodik – pff, kész, elolvadok. Michelle Pfeiffer pedig még 200 évesen is WAAAAGH! Robert de Niro szokás szerint zseniális, Mark Strong pedig nagyon hatásos főgonosz.

Úgy jó az egész, ahogy van. A filmpremierrel együtt jött ki a könyv magyar fordítása is (Pék Zoltán munkája, valószínűleg jó tehát) az Agave gondozásában. Tessék elolvasni, megnézni.

Ocsmány egy idő van, az is marad valószínűleg márciusig – mindenkire ráfér, hogy elinduljon mesét keresni.

A bejegyzés trackback címe:

https://librarian.blog.hu/api/trackback/id/tr70206855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

limesz 2007.10.25. 10:25:09

Miért érzem úgy hogy Novemberben kikapcsolják nálam a villanyt és a gázt?

limesz 2007.10.25. 11:15:20

Ami a Csillagport illeti, én előre elkönyveltem egy ikszpluszennedik Narnia klónnak a mozielőzetes alapján. Később Angelface barátom felvilágosított, hogy bennem van a hiba, ezért adtam neki egy esélyt. Moziba gyakran járok (mmm, nacho!), de ritkán röhögök hangosan. A színészeknek nagyon hálás feladatuk volt, mert a karakterek annyira el vannak találva, hogy ha áthelyeznénk őket a texasi láncfűrészes gyilkosba, még abból is képesek lennének nézhető filmet varázsolni. Csak szemléltetésként említeném, hogy halálom előtt szeretnék 1 évet szolgálni a spártai seregben, 2-t meg Rober de Niro alatt, villámokat gyűjtve. HARRR HARRR!
Michelle Pfeiffert nem igazán szerettem, de ebben a filmben remek volt. Ja és rám számíthat a legvállalhatóbb-majdnem-ötvenes-nő szavazáson. Claire Daines. Most mit mondjak róla, ez a nő 17 éves kora óta képes folyton elbűvölni. Nem tudnék jelen pillanatban olyan színésznőt említeni, aki jobban illene egy igazi csillag szerepére.
Egy szó, mint száz a film nagyon szórakoztató (most jöhet a könyv), egy igazi mese. És most eztet tessék kérem szépen összekapcsolni K. Testvér budapesti lakos szavaival, elgondolkodni mikor tetszettek utoljára mesét olvasni / nézni. Nem kell azt a felnövés dolgot siettetni, magunkat sem kell annyira komolyan venni. Na, én ezért járok moziba / olvasok.

Antalk · http://konyvespolcom.freeblog.hu/ 2007.10.25. 13:13:41

Annyi szépet és jót olvastam a Csillagporrról, hogy a múlt hétvégén rávettem magam és elmentem a moziba, itt Ausztriában, limitált némettudásom ellenére. Megerősíthetem, tényleg jó. Azóta a munkahelyi gépemen Stardust-os háttérkép van.
Csak azt nem értem, miért kellett ebbe is a "másságot" belekeverni. Már egy szép mesét sem lehet készíteni b...-k nélkül?
Egyébként szintén reklám, de ezt a saját blogomban is megírtam, én gyakran rendelek a bookline-ról. Az áraik jobbak mint a librié, de sajnos pár könyvet csak ott (libirin)találtam meg.

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2007.10.25. 13:27:22

Érdekes, engem nem zavart a másság jelenléte, pedig ennek cél nélküli ábrázolását nem szoktam szeretni. (ld. Almodóvar Mindent anyámról és tsai) Ha belegondolsz, a hajós részt valamivel fel kellett dobni. Valami MÁSSAL, haha. Így sikerült.

Lehet, hogy de Niro zsenialitása, lehet, hogy a fantasztikus környezet - de valami elérte nálam, hogy nem érdekelt a dolog.

geistwaldface 2007.10.25. 15:02:45

Nemtom, ebben a történetben nem úgy van benne a langyi kapitány, mintmondjuk a kötelező jófej néger az összes akciófilmben. Semmi erőltetettség nincs benne, onnantól meg ugyanolyan karakter, mint a másik ötszáz. Gaimanre amúgy sem jellemző a mai divat, hogy minden főgonosz legyen minimum szőke, és hívják Hansnak.
Csatlakozom az előttem szólókhoz, a Csillagpor valami csodálatos, és ezt annyiféle embertől hallottam, ami már elgondolkodtató. Nem kék pizsiben és piros-fehér sálban kéne egymást agyonverni, hanem ilyesmit kellene nézni/olvasni. Akire ez sem hat, annak meg úgyis mindegy.

Cserke 2007.10.25. 15:31:35

De jó, hogy írsz a filmről, hétvégén akartuk megnézni, de elmaradt. És a könyvet sem ismerem.
De majd most .

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2007.10.25. 15:48:39

Cserke: Imádni fogja az ember is, a gyerek is, és persze te is.
Geistwald bébi: jól írtad le, mit éreztem, riszpekt.

Azt nem írtam a posztban, hogy látatlanban ugyan megelőlegeztem ,hogy jó a fordítás, de mindenképp érdemes angolul olvasni. Gaiman csodálatosan ír. Szókincs, stílus, minden.

blö 2007.10.26. 12:20:32

Cheap John? Jonny, tezsvér!
Mentem a fent említett oldalra, mert ha te mondod, akkor én megyek.
Elkezdtem erőst kattintgatni, majdnem fel is adtam a rendelést, mikor leesett, hogy csak 16 órától van a kánaán. ÁÁÁÁÚÚÚÚ.
Azt hiszem négyig alszom inkább egyet, mert így, beszámíthatatlan állapotban még megveszem a \\\'A mágusok végjátéka\\\'-t.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.10.26. 21:07:32

ki tud jutányos áron szerezni nekem egy ógörög-magyar nagyszótárt????
jó lenne moziba is elmenni és elolvasni a könyvet is. borult lelkemnek biztos jót tenne.
könyvesboltba vetem majd magam, bár pénz nincs. és nálam gáz se:))))

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2007.10.27. 00:42:36

Ez a gáz-mizéria idén általános. Groteszk.

Röhögni fogsz, de nagyszótárt lehet, hogy tudok.

Marie Bashkirtseff 2007.10.27. 08:51:17

nem röhögök, szótár köll, az egyetemre. megköszönöm. a gáz nálam 3 hete kikapcsolva....no comment:)))

vico · http://vico85 2007.10.27. 16:37:20

Engem az a szerencse ért, hogy MAGA (személyesen) a híres Könyvtáros Testvér vitt el a filmre és Ő (Igen! Személyesen!) adta bele a kis mancsomba (közvetetten) a könyvet. Én is csak azt tudom mondani, nézzétek meg és olvassátok el, mert csodálatos. Megmondom őszintén először történt meg, hogy nem zavart, hogy egy könyvből filmet csináltak és ráadásul előbb néztem meg, minthogy elolvastam volna. Nagyon elkapták. Aki még nem látta \"és/vagy\" :) olvasta a művet, annak azt ajánlom (saját példámból kiindulva), hogy legyen NAGYON jóban a Könyvtáros Testvérrel. Szép napot

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2007.10.27. 20:05:13

Kedves Könytáros Testvér legendás bácsi!

Ha már film, meg könyv, meg mese, akkor megemlíteném az én kedvenc mesémet filmen, ami a Nagy hal.

Állítólag ez van könyvben is - persze mint minden (ha másban nem forgatóban)-, amit én nem olvastam, és ha kedves Könyvtáros Testvér bácsi viszont talán igen, akkor kérném szépen, hogy illesse azt is pár keresetlen szóval, hogy azokra vízmértékként tekintve tudjak dönteni esetleges elolvasásáról!

Köszönöm szépen kedves Könyvtáros Testvér legendás bácsi!

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2007.10.28. 09:27:39

Bcyke spori, a Nagy hal nekem is nagyon-nagyon tetszett, könyvváltozatban még nem láttam.

Vico pedig igen-igen közel áll hozzám, így lelkesedését kéretik neki elnézni. ;)

dr. Zetor 2007.10.28. 09:33:56

Kedves K. T.!
Örömmel látom és szeretettel üdvözlöm az első vizuálisan is megjelenített női mellet a blogodban! Hurrá! Csak így tovább!
Ebben a szellemben maradok továbbra is minősíthetetlen,
dr. Zetor

Cserke · http://cseresznyekert.blog.hu 2007.10.28. 11:14:33

Bizony, bizony. Nagy hal, nagyon jó.

Marie Bashkirtseff 2007.10.28. 11:41:30

sűrűbben kell ezt a blogot látogatnom, úgy érzem:)))

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2007.10.28. 12:29:44

Rosszcsirkeff: alap. Könyvjelzőkbe betesz, naponta megnéz.

Na.

Doktor úr: nem tudok átlépni a sjaát árnyékomon.

Antalk · http://konyvespolcom.freeblog.hu/ 2007.10.28. 13:29:49

haladóknak: RSS feedreader, google reader.

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2007.10.28. 16:53:53

Nemnem. Nem az a lényeg, hogy értesüljön az jdonságokról, hanem hogy minden nap idelátogasson, így segítve engem világuralmi terveim megvalósulásában.

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2007.10.28. 18:44:23

Még véletlenül sem Vico lelkesedése illette kommentem nagytiszteletű hangnemét, hanem a nekem nagynon bejövő "Kedves gyerekek" felütésed!:))

Readme 2007.10.29. 16:21:18

Én is láttam kis társasággal a múlt héten a Csillagport, és elégedetten dörzsöltük a tenyerünket, mikor az első testvérgyilkosság megtörtént, no, végre egy kellően önironikus film :)
egyébként picidz, rosszcsirkeff mária emlékiratai ... ? (remélem jól emlékszem a címére...)

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2007.10.29. 18:43:00

Szerintem a testvérgyilkosságban nem volt önirónia. Ezek ennyire gonoszok voltak tényleg.

Rosszcsirkeff Mária és társai. (Stephen Leacock örökbecsűje)

rotátor 2007.10.30. 01:41:40

Kedves Szerző(k),

Október közepe óta élesben pörgedezik a www.blogrotor.net , az első hazai képes blogtallózó magazin, amelynek szerzői közé Téged is felvettünk.
Arra szeretnénk kérni, hogy népszerűsítsd a Rotort - linkeld be, vagy írj róla egy kritikát (mi tetszik rajta, mi nem).

Támogatásodat előre is köszönjük,
további kellemes blogolást,
üdvözlettel
a rotátorok

p.s.: jelezd azt is - az oldalon található nyomom@blogrotor.net címre - ha bármilyen okból nem szeretnél megjelenni a Rotoron

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2007.10.30. 08:52:48

Népszerűsítem, persze. Ez csak természetes!

Kedves gyerekek! Van www.blogrotor.net!

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.10.30. 10:16:23

Rosszcsirkeff Máriával még nem találkoztam....jöhet, jöhet....bár az eredeti hölgy igen megkapó személyiség volt.

Picidz: szótár ügyben ma még írok egy emilt.

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2007.10.30. 22:04:49

Rosszcsirkeff Máriát beszerezni. Imádni fogod.

Bár könnyedebb, mint az eredeti.

dr. Zetor 2007.10.31. 17:11:43

Kedves K.T.!
Úgy néz ki, hurok keletkezhetett a K térben, mert tényleg 2 Szalamandrák van nálam. Ráadásul teljesen egyformák. Szóval vagy szenilis vagyok vagy valaki brutálisan megsértette a 3. szabályt és minden ezirányú felhívásod ellenére belekontárkodott a kauzalitás természetébe... Most látszik igazán, ez mennyire kellemetlen és milyen következményekhez vezethet. Brrr. (Mondjuk ez a szenilitásra is igaz.)
Pá.

BZ the original since 1974 · http://bzmusic.hu 2007.10.31. 22:03:12

Neil Gaiman zseni. Csillagpor csodaszép. A filmben pedig DeNiro végre bolondozhat kedvére. Szerintem sosem sejtette, hogy valaha ilyen szerepe lesz... A tükrös táncon besírtam.
süti beállítások módosítása