1. Csendet!
2. A könyveket legkésőbb a jelzett dátumig vissza kell juttatni!
3. A kauzalitás természetébe belekontárkodni szigorúan tilos!

Úúúk!

Üdvözlet a Könyvtárban!
Itt leírom, mi a véleményem az elolvasott könyvekről.

A kvantitatív és a kvalitatív értékelés párosítása:
1 - olvashatatlan
2 - nem ajánlom
3 - egynek jó volt
4 - ajánlom
5 - nagyon jó könyv
6 - Pablo! Genial!

Ha keresel valamit:
->KATALÓGUS<-

Banánt adnak

Geistwald
táblásjátékügyi szakblog
Körúti Kocsmák
Expedíció a Nagykörúton
Ahogy érzed
pozitív közösségi
Boholy
Egy kemény élet
Medvemenhely
árva medvék otthona
Zsombi
Okos ember
Geekz
Szex és erőszak

Médiatámogató

beszélget (1.szabály!)

  • Thészeusz: Ha már "karatélyozás", akkor viszont nem is nuncsaku, hanem "lundzsákó" volt :... (2018.09.13. 10:10) Andzsin-szan és én
  • Noname Watanabe: Azóta csak romlott a helyzet. A YA/vámpír/New Adult/erotikus nőipornó baromság... (2016.07.18. 14:53) A cukiság fasizmusa
  • Orosdy Dániel: Én csak annyit szeretnék, hogy ez az egyik legcsodálatosabb oldal az egész int... (2014.03.05. 07:57) Irodalomra várva

Itt veszek pólót

Geistwald

Nincs megjeleníthető elem

Körúti Kocsmák

Nincs megjeleníthető elem

Majd szólok, ha van valami!

Egy szimpatikus sorozatgyilkos

2008.01.22. 09:59 | picidzé | 6 komment

Címkék: krimi kortárs agave jeff lindsay



Jeff Lindsay - Dexter dühödt démonai

Ne féljünk beismerni hibáinkat, nem gyengeség ez, hanem éppen hatalmas erőt mutat! Ennek szellemében gyónni fogok a kedves gyerekeknek: szoktam sorozatokat nézni. Jó sorozatokat. Vannak ilyenek. Például a Dexter, amit egy kedves kollégám ajánlott, köszönet neki itt is.

No, a sorozatot egy könyv alapján készítették.
No, ez az.

Aki nem ismerné a sztorit: Dexter a Miami Rendőrségen dolgozik a vérelemző laborban. Éjjel pedig embereket darabol élve. Szegénnyel valami nagy trauma történt kiskorában, azóta nincsenek érzelmei, tökéletes pszichopata – csak éppen nevelőapjától megtanulta, hogyan lehet úgy tenni, mintha normális lenne, hogy lehet elvegyülni a hétköznapi emberek között, hogy kell létrehozni egy meggyőző álcát. És a legfontosabbat is megtanulta: csak rossz embereket, gyilkosokat szabad földarabolni élve, és nem szabad nyomot hagyni. Okos volt az öreg, na.

 

Aztán persze bonyodalom, új sorozatgyilkos a városban, két dudás egy csárdában, meg ilyesmi. Lehet izgulni.

 

A könyv persze teljesen más, mint a sorozat, a tévében nem lehet egyetlen ember belső monológját vinni végig, így muszáj volt romantikus(abb) vonalat belevinni a történetbe, jobban építeni a mellékszereplőkre, mint a könyvben. Nagyon profin meg is oldották. Örömmel bambultam végig szabad 45 perceimben a sorozatot, ezért nagy várakozással nyitottam ki a könyvet.

 

Valahogy nem fogott meg. Persze nyilván nem a legjobb, ha a csavarosnak szánt történettel nagyjából tisztában vagyok, mert mégis. Krimi. Agatha Christie-t sem olvas szerintem senki, ha még emlékszik, ki volt a gyilkos. Van pár kivétel, pl. Raymond Chandler, de olyan jó stílussal kevesen bírnak.

 

Folydogált e könyvecske, olvastam Dexter gondolatait, aztán nagyobb meglepetés nélkül vége is lett hamar. A sorozatban nagyon szerettem a belső monológokat a cselekmény közben, a regényben ez valahogy nem volt ez olyan erős. Túlhajszolt embereknek ajánlom, akik valami könnyedre vágynak ÉS nem látták a sorozatot. (És még egy apróság: hogy szakadna a nyakába egy mázsa szar annak az igénytelen fasznak, aki kitalálta, hogy mekkora jó dolog felmatricázni egy könyvet, hogy: a vijaszaton is ez megy paraszt, ezt vedd meg! Geistwald barátom duzzogása itt. Minden szavával egyetértek.)









 

És most következzék valami egészen más. AnTalk kolléga szavatartó ember, az itt tárgyalt Szép új világról tényleg írt egy posztot. Tessék elolvasni.

A bejegyzés trackback címe:

https://librarian.blog.hu/api/trackback/id/tr77306871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babó 2008.01.22. 10:44:51

ezt is felmatricázták??
nagyot zuhant a szememben az agave kiadó, pedig nagy tisztelőjük vagyok mind könyvválasztás, mind dizájn tekintetében. ha tényleg az ő döntésük volt (és nem a terjesztőké) akkor sürgősen gondolják át!!!

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2008.01.22. 12:05:32

az agave valóban fogyasztható dizájnt termel, de azt se felejtsük el, hogy a könyveik formátuma nem százas. egy jó ponyva az kisebb és tömörebb, nem ilyen ide-oda lengedező, vécépapír-szerű valami, 16-os betűvel és másfeles sorközzel.

de teljesen egyetértek, ez a "nagy sikerű TV-sorozat blah blah" matricázgatás a legalja mindennek.

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2008.01.22. 12:26:55

A formátummal kapcsolatban maximálisan egyetértek, ezért is dicsőítettem annyira az Útravaló sorozatot Brusselmans könyve kapcsán.
Egyszerűen piaci igény a kényelmesen szállítható könyv. Az Agave túl nagy.

babó 2008.01.22. 12:28:47

oké, a formátum problémát cipelés szempontból értem, bár a probléma nálam nem él, mert feneketlen, teljes túlélőkészletet tartalmazó női táskával közlekedek, amibe bármi belefér :)))

viszont nyugodt helyen kézbevéve jó olvasni őket (fotel, lábzsámoly, tejeskávé... hmmm) :))
ja, és anyósnak kölcsönadva is sikeresek lehetünk, mert ő is el tudja olvasni :))

Túrófej 2008.01.22. 14:57:54

Helló Testvér!

Amint azt Geistwald kollégának ajánlottam, megosztom veled is:

Találmány neve: hajszárító

Persze kell egykis türelem,no meg nem a 3kW-os modellel kell próbálkozni ami sárgítja a papírt :)
Mondjuk a klozetpapírnak még jót is tesz ez az árnyalat.
Mechanizmus:
(ragasztó fellágyul-> le tudod szedni)
Habár találkoztam már olyan takony alapúval, ami átlátszó kristályos anyaggá vált, így ezzel a módszerrel nem jött le, de az átlagos ragaccsal elbánik.

Amúgy meg Bigbi egyujjas kezét annak aki kitalálta a ragacsot!

Túró

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.01.24. 13:48:53

én már csak Dexter-reggelinek hívom a sültbacon-tüktoj-párost... a film felvezetője, amikor ezt készíti, remek kis klip.
süti beállítások módosítása