1. Csendet!
2. A könyveket legkésőbb a jelzett dátumig vissza kell juttatni!
3. A kauzalitás természetébe belekontárkodni szigorúan tilos!

Úúúk!

Üdvözlet a Könyvtárban!
Itt leírom, mi a véleményem az elolvasott könyvekről.

A kvantitatív és a kvalitatív értékelés párosítása:
1 - olvashatatlan
2 - nem ajánlom
3 - egynek jó volt
4 - ajánlom
5 - nagyon jó könyv
6 - Pablo! Genial!

Ha keresel valamit:
->KATALÓGUS<-

Banánt adnak

Geistwald
táblásjátékügyi szakblog
Körúti Kocsmák
Expedíció a Nagykörúton
Ahogy érzed
pozitív közösségi
Boholy
Egy kemény élet
Medvemenhely
árva medvék otthona
Zsombi
Okos ember
Geekz
Szex és erőszak

Médiatámogató

beszélget (1.szabály!)

  • Thészeusz: Ha már "karatélyozás", akkor viszont nem is nuncsaku, hanem "lundzsákó" volt :... (2018.09.13. 10:10) Andzsin-szan és én
  • Noname Watanabe: Azóta csak romlott a helyzet. A YA/vámpír/New Adult/erotikus nőipornó baromság... (2016.07.18. 14:53) A cukiság fasizmusa
  • Orosdy Dániel: Én csak annyit szeretnék, hogy ez az egyik legcsodálatosabb oldal az egész int... (2014.03.05. 07:57) Irodalomra várva

Itt veszek pólót

Geistwald

Nincs megjeleníthető elem

Körúti Kocsmák

Nincs megjeleníthető elem

Majd szólok, ha van valami!

Öregedő bérgyilkos

2008.08.01. 07:00 | picidzé | 8 komment

Címkék: krimi agave lawrence block

Lawrence Block - Bérgyilkos inkognitóban

A szöveg eredetileg június 24-én jelent volna meg a KönyvesBlogon, de csúsztam vele, aztán a szerkesztők is elnapolták jócskán. Azért is lett volna jó a 24, mert akkor volt az öreg Block 70. születésnapja, ráadásul hazánkban hamarabb jelent meg, mint bárhol máshol a világon, így kell ezt csinálni, kérem szépen. Boldog születésnapot Mr. Block! Meg köszönjük Agave! (Valamiért még mindig nem jönnek a csekkek a kiadótól, én nem is értem.)

Nekem a hazánkban megjelent Block-figurák közül mindig is Keller, a sztoikus bérgyilkos volt a kedvencem. Keller kutyát sétáltat. Vásárol. Sört iszik. Randizik. Majd repülőre  ül és megöl valakit. Méreggel, késsel, pisztollyal, kézzel..neki tök mindegy, elvégzi a munkát.

Annak ellenére, hogy rengetegen írják Block-ról, hogy mekkora zseni, mivel sikerült szerethető karaktert alkotnia egy szociopata gyilkosból, ez valahogy nekem sosem tűnt fel. Egyszerűen megfog a Keller-regények már-már idegesítő céltalansága, ahol minden szereplő mintha a Kellerre várva c. darab szereplője lenne, azzal a kis csavarral, hogy ő végül eljön.

A Bérgyilkos inkognitóban sztorijáról gyakorlatilag semmit sem lehet írni spoilerezés nélkül, legyen tehát elég annyi, hogy Kellert csőbe húzzák, menekülnie kell száznyolcvan dollárral (és pár bélyeggel) a zsebében. Tíz éve született a Bérgyilkos, ráadásul az csak egy novellafüzér volt, már csak emiatt is szembeötlő a különbség a korábbi könyvekhez képest. Kellert (vagyis Blockot) sokkal inkább foglalkoztatja a halál gondolata, illetve az alapvető kérdés, hogy mivel töltsük el azt az időt, amennyi adatott.

Kellemes olvasmány, ha az embernek akad egy szabad délutánja, az alatt ki is lehet végezni. Nem formálja újra a krimiről alkotott elképzeléseinket, de végig leköt, végig szórakoztat, intelligens és vicces is. Olvassátok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://librarian.blog.hu/api/trackback/id/tr16588533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Noemi 2008.08.01. 11:10:04

Kedves Kollega, kerlek lepj fel a blogomra, meglepetes! hazeuropaban.blog.nlcafe.hu/

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2008.08.02. 16:11:36

Mondjuk ez nem igazán krimi, azért lehet az, hogy nem formálja :)

Ami engem a Blockokban nagyon idegesített mindig is, de csak most jöttem rá: ilyen nők nincsenek, mint amilyeneket minden könyvében összeszed a főszereplő. Vagy oké vannak, de nem ekkora sűrűségben. És ha vannak is, akkor nem úgy lehet őket összeszedni, hogy az ember egy viszki mellett kussol a kamionospihenő büféjében. És ez a mostani, ez a csúcs. Heló, kitörtem a nyakát a bicskás szatírnak, elmegyünk szobára? Illetve ha már igen, akkor nem jössz hozzám? Hogy a picsába ne.

vinitora 2008.08.19. 16:38:27

hehe, geistwald eme beszólása meghozta a kedvemet Blockhoz :)

egyébként Dzé, egyszer rég említetted, hogy azért nem olvasol Terrát, mert csak online van :) így várnunk kell az ismertetőre :)
Én láttam A Könyvesboltban az évkönyvükből pár darabot ;)

bé lotterfeld · http://www..tundergyar.blog.hu 2008.08.25. 17:37:06

sztrájkolsz, tezsvér?

vinitora 2008.09.08. 22:27:35

kémeim szerint Dzé igába hajtja a fejét, akarom mondani a házasság szent kötelékébe lép
a kurva életbe, gratulálok Tezsvér!!! nagyon frankó lehet! innen az ismeretlenségből is sok boldogságot!

de azért majd ide is írsz a mézeshetek után, ugye?

picidze · http://librarian.blog.hu 2008.09.11. 19:33:11

Koszonom az erdeklodeseket, elek meg. A hir igaz, valoban meghazasodtam, ami atom nagyon jo dolog, csak epp kulfoldre is kellett utaznom munkaugyben. Nemsokara viszont hazamegyek es irok sok konyvrol, becsszo.

AnTalk · http://Konyvespolcom.freeblog.hu/ 2008.09.12. 13:53:02

Gratulálok! Happily ever after!
Most olvassál sokat, mert ha jönnek a gyerekek kevesebb időd jut rá.
A munkáról már ne is beszéljünk, ugye.
süti beállítások módosítása