1. Csendet!
2. A könyveket legkésőbb a jelzett dátumig vissza kell juttatni!
3. A kauzalitás természetébe belekontárkodni szigorúan tilos!

Úúúk!

Üdvözlet a Könyvtárban!
Itt leírom, mi a véleményem az elolvasott könyvekről.

A kvantitatív és a kvalitatív értékelés párosítása:
1 - olvashatatlan
2 - nem ajánlom
3 - egynek jó volt
4 - ajánlom
5 - nagyon jó könyv
6 - Pablo! Genial!

Ha keresel valamit:
->KATALÓGUS<-

Banánt adnak

Geistwald
táblásjátékügyi szakblog
Körúti Kocsmák
Expedíció a Nagykörúton
Ahogy érzed
pozitív közösségi
Boholy
Egy kemény élet
Medvemenhely
árva medvék otthona
Zsombi
Okos ember
Geekz
Szex és erőszak

Médiatámogató

beszélget (1.szabály!)

  • Thészeusz: Ha már "karatélyozás", akkor viszont nem is nuncsaku, hanem "lundzsákó" volt :... (2018.09.13. 10:10) Andzsin-szan és én
  • Noname Watanabe: Azóta csak romlott a helyzet. A YA/vámpír/New Adult/erotikus nőipornó baromság... (2016.07.18. 14:53) A cukiság fasizmusa
  • Orosdy Dániel: Én csak annyit szeretnék, hogy ez az egyik legcsodálatosabb oldal az egész int... (2014.03.05. 07:57) Irodalomra várva

Itt veszek pólót

Geistwald

Nincs megjeleníthető elem

Körúti Kocsmák

Nincs megjeleníthető elem

Majd szólok, ha van valami!

A fiatalság heroinja

2013.09.26. 21:15 | picidzé | 3 komment

Sokmindent kipróbáltam már, a heroint  hálistennek pont nem, egy pillanat alatt függő lettem volna. Még jó, hogy félek a tűtől. Tudom, tudom, lehet máshogy is. Azt mondják, a heroinban nem az eufória a legjobb, persze az is jó, de a legnagyobb tanársága a megkönnyebbülés. Ha eszméletünknél vagyunk, feszültek is vagyunk, ki jobban, ki kevésbé. Ott az a rohadt feszültség, nő a paraszt eladótól, a hülye kollégától, a kevés pénztől, a beteg gyerektől, a menstruációtól, mittomén. Na a heroin ezt szűnteti meg. Teljesen. Leszakadnak a súlyok, eltűnik a felelősség, lelki hányás. 

Olyasminek képzelem, mint elkényeztetett fiatalnak lenni. Nyáron. Égnek álló hajjal, bakancsban beleszarni a világba. Felkelni reggel egy ismeretlen helyen, ismerős nővel, vagy fordítva. Hazapotyázni, áthívni mondjuk a Szabit, hamburgert sütni, gyógysöröket inni, klipeket nézni kora délutánig. Összedobni egy üveg vilmosra, amit még a Sziget bejárata előtt betolunk, céltalanul lézengeni a forróságban és a porban, mindenen röhögni, csak a következő koncertig előrelátni.

Freshfabrik után Warpigs, nézni a nálunk alig pár évvel idősebb srácokat, ahogy a fiatalság cuccán lebegve lazán lökik nekünk a rakenrollt, velük együtt röhögni az ellenőrökön, vagy a szandálon. Koncert után sörözni, pörögni eszméletvesztésig, míg újra el nem jön a fejfájós, de csodaszép következő reggel, ami ugyanolyan mint az előző, de mégis más, és nincs holnap, aztán mostanában kezd feltűnni, hogy mégis van, múltkor felhívtam a Szabit, azt mondta, nem jön koncertre, mert sok épp a meló, reggel meg ő viszi a bölcsibe a kislányt, hát basszameg elrepült valahogy ez a tizenhét év.

Néha azért kicsit bele lehet szívni a fiatalság-cuccba, persze óvakodni kell a könnyes nosztalgia-horrortriptől, de jó anyag az. Szeptember tizennegyedikén a Zöld Pardonban játszott a Warpigs, néztem a srácokat, ahogy közelebb a negyvenhez, mint a harminchoz lazán tolják a rakenrollt, és éreztem, ahogy egy-két órára leolvad rólam a komolyság és a felelősség, elárasztja az ereimet a fiatalság, és nagyon-nagyon hálás voltam nekik. 

Ha valaki aznap este kezembe nyom egy fecskendőt, amiben 1996 van, gondolkodás nélkül belövöm.


A bejegyzés trackback címe:

https://librarian.blog.hu/api/trackback/id/tr185522951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kobaljov 2013.09.27. 08:26:03

Egy év eleji hosszabb rádióbeszélgetés a drogfüggés érzelmi oldaláról 15 éves saját tapasztalat alapján
juventus.hu/?uid=78

KB

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2013.09.27. 10:25:01

Köszi.
Könyvben Kubiszyn Viktor Drognaplója a legjobb, amit olvastam a témában, nagyon ajánlom.

Bolcs_es_szexi 2013.09.27. 15:19:46

kurvajó az írás, azt kell mondjam
süti beállítások módosítása