1. Csendet!
2. A könyveket legkésőbb a jelzett dátumig vissza kell juttatni!
3. A kauzalitás természetébe belekontárkodni szigorúan tilos!

Úúúk!

Üdvözlet a Könyvtárban!
Itt leírom, mi a véleményem az elolvasott könyvekről.

A kvantitatív és a kvalitatív értékelés párosítása:
1 - olvashatatlan
2 - nem ajánlom
3 - egynek jó volt
4 - ajánlom
5 - nagyon jó könyv
6 - Pablo! Genial!

Ha keresel valamit:
->KATALÓGUS<-

Banánt adnak

Geistwald
táblásjátékügyi szakblog
Körúti Kocsmák
Expedíció a Nagykörúton
Ahogy érzed
pozitív közösségi
Boholy
Egy kemény élet
Medvemenhely
árva medvék otthona
Zsombi
Okos ember
Geekz
Szex és erőszak

Médiatámogató

beszélget (1.szabály!)

  • Thészeusz: Ha már "karatélyozás", akkor viszont nem is nuncsaku, hanem "lundzsákó" volt :... (2018.09.13. 10:10) Andzsin-szan és én
  • Noname Watanabe: Azóta csak romlott a helyzet. A YA/vámpír/New Adult/erotikus nőipornó baromság... (2016.07.18. 14:53) A cukiság fasizmusa
  • Orosdy Dániel: Én csak annyit szeretnék, hogy ez az egyik legcsodálatosabb oldal az egész int... (2014.03.05. 07:57) Irodalomra várva

Itt veszek pólót

Geistwald

Nincs megjeleníthető elem

Körúti Kocsmák

Nincs megjeleníthető elem

Majd szólok, ha van valami!

Meglátjuk

2011.09.22. 15:35 | picidzé | 13 komment

Van a világon összesen kettő ember, aki rá szokott kérdezni, hogy fogok-e még blogolni. Ez nem azért érdekes, mert ilyenkor kedvem támad rá (nem), hanem azért, mert elgondolkodom, hogy miért nem blogolok már. Pontosabban fogalmazva: miért nem írok könyvekről az internetre.

Hol is kezdjem? Rengeteg oka van és a vége mindig az, hogy rossz fej vagyok. Lássuk sorban.

A legelső gondolat a legegyszerűbb. Meguntam. Az ember vagy zseni, vagy nagyon hamar elkezdi magát ismételni, no és nekem nem néz ki Nobel-díj a közeljövőben, ha értitek, hogy mondom. Az mondjuk még nem lenne akkora baj (nekem), ha untatom mind a 15 olvasómat, az viszont már gáz, ha én is unom magamat. Márpedig ez történt. Eleinte csak az tűnt fel, hogy egyre terhesebb, egyre nehezebben veszem rá magam, hogy megírjak egy bejegyzést, állnak halmokban szegény könyvek, amiket elolvastam, de nem írtam róluk. Aztán leesett, hogy unom.
Amúgy is hamar beleunok mindenbe, engem lepett meg legjobban, hogy évekig csinálok valamit egyfolytában. Egy ideig vitt a lendület, de végül jó érzés volt beismerni magamnak, hogy ennyi volt.

Lássuk most akkor az önteltséget. Akik ebből (is) élnek, nyilvánvalóan sokkal jobban írnak, mint én. Akár újságban, akár önálló kötetben, akár az indexes könyvesblogon az én bejegyzésem után olvasom, előtör a kisebbségi komplexusom. Hoppá, ha már könyvesblog, egy adósság (magam felé elsősorban):

 

Kedves Valuska Laci! Nagyon köszönöm, hogy draftoltál a KBloghoz, életem fontos, kaotikus és szép időszaka volt. Jó volt veletek, sok sikert a továbbiakban is!

 

Szóval csinálni valamit középszerűen még csak-csak, de ha az ember orrát folyton beleütik abba, hogy lehet egy nagyságrenddel jobban is, az nem segít. Nekem legalábbis nem.

A motivációnak az sem tesz jót, ha az ember eredménytelen. Nyilvánvalóan azért ír és publikál valaki, hogy azt mások elolvassák. Én is. Reménykedtem, hogy kitartással és munkával majd lesz sok olvasóm, és aztán...na idáig sosem jutottam a gondolatmenetben, hogy mihez kezdek majd a sok olvasóval (a csinos, fiatal, nagymellű női olvasókat kivéve persze), de mindenképpen cél volt, hogy olvassanak. Nem sikerült. Személyeskedni (most éppen) nem akarok, de a könyvesblogok minősége és olvasottsága között semmilyen korreláció nincs. Ez persze nem meglepetés, elég nagy már az internet-penetráció, tehát ha a hetes buszon tíz emberből nyolc hülye, akkor az interneten is ilyen lesz az arány. (Sznob is vagyok, mondtam már?

Mellékszál, de milyen érdekes, hogy ha valaki a neten az átlagosnál (olvashatatlan) jobb írással áll elő, csípőből jön a gyanúsítás, hogy író / újságíró. Szevasz Nyelvész Józsi, szevasz Izom Tibi.

Mikor elkezdtem írogatni, még nem volt sok olvasónaplós blog, tehát hallatszott a hangom, most meg nagyon sok van és elvesztem a tömegben. Ti mind egyéniségek vagytok ugye, naná, én is, csak sértődős egyéniség hatalmas egóval. Na ilyesmi.

Ahogy észreveszem éppen kurva hosszan magyarázom a blogomon, hogy miért nem blogolok, értem én az ellentmondást, szóval úgy döntöttem, hogy néhanapján megint fogok ide írogatni, görcs, kötelességtudat és bármiféle koncepció nélkül, mert a blog mellett a közléskényszerem is megmaradt, és egyébként is: miért ne? (Amúgy csak hogy maradjak a könyves vonalon, ez Békés Pál egyik hősének jelmondata is a Csikágóban, amiről van egy családi sztorim, amit valamikor vagy megírok, vagy nem.)

Még nem tudom, miről fogok ide firkálni, gondolom marad valamennyire a könyves vonal, a Kindle-ről, amit múlt héten kaptam kézhez, a kislányomról, akit három hete, meg főleg bármiről.

Meglátjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://librarian.blog.hu/api/trackback/id/tr183246019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AnTalk 2011.09.22. 16:19:31

Hát hajrá, hajrá! Még bent vagy a feedreaderemben. Egyébként szintén zenész. Olvasok, de nem írok, legalábbis könyvekről nem, mert vagy megírta már valaki - szerintem jobban - vagy a kutyát nem érdekli, meg különben is, fontosabb dolgok is vannak az életben. Vagyis a PPL-en lejjebb került a könyvesblogolás. Majd a hosszú téli estéken, mondogatom magamnak folyton, de a téli esték sem kapcsolják ki a gyerekeket korábban, sőt, bent ragadva még több figyelmet igényelnek, a munkáról már nem is beszélve.
Ami pedig a többi könyvesblogot illeti, tényleg megugrott a számuk, de a többség hölgy olvasó. Nem sértésnek szánom, csak az érdeklődési körünk közös metszete igen szűk, ellenben a tieddel, ami legalább 80%-os.

Először is írhatnál a Kindleről, mert pár napja szemezgetek vele jómagam is, de még élőben nem volt hozzá szerencsém, csak mások benyomásaira támaszkodhatom.
És végül, de nem utolsó sorban: Gratula a kislányhoz!

Komavary · http://orokorom.freeblog.hu 2011.09.22. 16:57:15

Gratulálok! (A kislányyodhoz, nem a Kindléhez.)

Én azt hittem, könyvesblogot azért ír az ember, mert különben elfelejti, mit olvasott és mi tetszett benne...

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2011.09.22. 17:04:48

Ismeretlenül is sok sikert kívánok - mint egy olyan táborba tartozó egyén, akinél a google readerben ott pihen a blog, méghozzá egyetlen könyvajánlós oldalként.

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2011.09.22. 17:13:40

@Komavary: én is így vagyok, kit érdekelnek az olvasók? :P
(dehogy, csak +1 egista sértődött állat :)
De milyen már, hogy mostantól csak kocsmákban látok számokat mutogató orángutánt?!
ha a recikel kiégtél, ideje saját könyvet írnod!

Komavary · http://orokorom.freeblog.hu 2011.09.22. 17:19:49

@Pável: Na, te vagy a másik, aki meg képes borítóképekkel kiszúrni az olvasók szemét. Se ló, se orangután, se szamár(fül), mi lesz itt?

Szedlák Ádám · http://worldshots.hu 2011.09.22. 17:39:46

Pedig nem feltétlenül újságíró az, aki jól ír a neten. Lehet másféle félrecsúszott bölcsész is. ;)

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2011.09.23. 08:04:22

AnTalk: Helóhaló, örülök, hog yélsz.
Komaváry: Igen, az olvasónaplót azért. Ha meg valaki kiteszi a netre, akkor nem azért. ;)
JClayton: Jólesik, köszi.
Pável: Készül az, nyugi :).
Kelt: áhh, már megbeszéltük...:)

Lobo · http://olvasonaplo.net 2011.09.23. 10:05:08

Családgyarapodáshoz gratulálok és welcome back, megörültem, mikor megláttama feederemben, hogy frissültél. Mindjárt a linkedet is visszateszem az oldalamra:)

oross · http://csmke.klog.hu 2011.09.23. 23:37:01

a gyerekhez gratula. innetől kezdve még annyi időd, erőd se lesz.ez tapasztalat :-)
azé én örömmel olvaslak mindig!

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2011.09.29. 09:37:23

Dz., szoptatás közben állítólag rengeteget lehet olvasni! :oP

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2011.09.29. 12:18:46

Jó, majd szólok a feleségemnek.
süti beállítások módosítása