1. Csendet!
2. A könyveket legkésőbb a jelzett dátumig vissza kell juttatni!
3. A kauzalitás természetébe belekontárkodni szigorúan tilos!

Úúúk!

Üdvözlet a Könyvtárban!
Itt leírom, mi a véleményem az elolvasott könyvekről.

A kvantitatív és a kvalitatív értékelés párosítása:
1 - olvashatatlan
2 - nem ajánlom
3 - egynek jó volt
4 - ajánlom
5 - nagyon jó könyv
6 - Pablo! Genial!

Ha keresel valamit:
->KATALÓGUS<-

Banánt adnak

Geistwald
táblásjátékügyi szakblog
Körúti Kocsmák
Expedíció a Nagykörúton
Ahogy érzed
pozitív közösségi
Boholy
Egy kemény élet
Medvemenhely
árva medvék otthona
Zsombi
Okos ember
Geekz
Szex és erőszak

Médiatámogató

beszélget (1.szabály!)

  • Thészeusz: Ha már "karatélyozás", akkor viszont nem is nuncsaku, hanem "lundzsákó" volt :... (2018.09.13. 10:10) Andzsin-szan és én
  • Noname Watanabe: Azóta csak romlott a helyzet. A YA/vámpír/New Adult/erotikus nőipornó baromság... (2016.07.18. 14:53) A cukiság fasizmusa
  • Orosdy Dániel: Én csak annyit szeretnék, hogy ez az egyik legcsodálatosabb oldal az egész int... (2014.03.05. 07:57) Irodalomra várva

Itt veszek pólót

Geistwald

Nincs megjeleníthető elem

Körúti Kocsmák

Nincs megjeleníthető elem

Majd szólok, ha van valami!

Demi Moore melle

2008.11.22. 06:00 | picidzé | 5 komment

Nathaniel Hawthorne – A skarlát betű

(A bejegyzés címe egyértelműen és undorítóan klikkvadász, elnézést!)

Nem tudom, ismerős-e számotokra a következő gondolatmenet:

„Hmm, ez megvan a szüleimnek, és drága is, igazán nem kéne megvennem. Ezt igazából nem is akarom elolvasni, de milyen jó állapotban van, nem hagyhatom itt. Na jó, ez hülyeség. Jézusom, háromnegyed órája molyolok itt, na, ha öt percen belül nem látok meg semmit, akkor megveszem a Hogyan termesszünk szép babot második kötetét.”

Hasonló lelkiállapotban húztam ki találomra egy polcról A skarlát betűt, és egyrészt már nagyon rajtam volt a konzumláz, másrészt Demi Moore nagyon jó csaj, így kénytelen voltam megvenni. (Külön bájos a tollal áthúzott _Vegyipari dolgozók Szakszervezete – Központi Könyvtár, mellette pedig a Fővárosi Gázművek Könyvtára pecsét, ilyet már nem találni minden bokorban, fiatalok!)

Háttöö.

Furcsa.

A regény egy szinte olvashatatlanul cikornyás bevezetővel kezdődik, ami kellemesen önironikus lenne, ha nem ugyanolyan stílusban íródott volna az egész regény. A sztorit gondolom mindenki ismeri az új-angilai megesett asszonyról, aki nem hajlandó elárulni a puritán véneknek, kitől van a gyerek.

Kissé bugyuta, fekete-fehér történet, melyet iszonyú fárasztóvá tesz a a kacifántos, hasonlatokkal agyontűzdelt fogalmazás. Tudom, hogy egy 150 éves regényt nem érdemes összehasonlítani dr.Máriás agymenéseivel, de nagyon-nagyon fárasztott A skarlát betű. Jó írás, de számomra idejétmúlt, csikorog. Egynek ez is jó volt.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://librarian.blog.hu/api/trackback/id/tr72777391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mademoiselle · http://mekego2008.blogspot.com/ 2008.11.22. 10:06:05

hja, ha idejétmúlt!...

Nani 2008.11.22. 19:35:53

kíváncsi vagyok, lesz-e, aki mást mond majd erről a regényről :)

filmnek legalább nem volt ennyire zötyögős

Beka 2008.11.22. 20:21:50

És nekünk kötelező volt angolszakon. Mondjuk nagyon bírtam az amerikai profot, akivel feldolgoztuk, úgyhogy kellemes emlék.

szeee · http://szilviolvas.blogspot.com 2008.11.23. 15:04:32

hehe. én elkövettem anno azt a hibát, hogy angolul kezdtem neki... csak nem angol szakon...nem is jutottam sokáig... a film (a demi moore-os) tetszett.

Szilvi (borostyan) · http://www.konyvmolyok.blogspot.com 2008.11.24. 11:12:05

Én is olvastam a könyvet, és hasonló érzelmeket tápláltam, magyarán nem tetszett. És nem atörténettel voltak gondjaim, hanem a stílussal, az elbeszéléssel. Van Hawthorne-nak egy másik híres regénye is A hétormú ház címmel, de a Skarlát betű emlékeinek hála, nem vágtam még bele.
süti beállítások módosítása