1. Csendet!
2. A könyveket legkésőbb a jelzett dátumig vissza kell juttatni!
3. A kauzalitás természetébe belekontárkodni szigorúan tilos!

Úúúk!

Üdvözlet a Könyvtárban!
Itt leírom, mi a véleményem az elolvasott könyvekről.

A kvantitatív és a kvalitatív értékelés párosítása:
1 - olvashatatlan
2 - nem ajánlom
3 - egynek jó volt
4 - ajánlom
5 - nagyon jó könyv
6 - Pablo! Genial!

Ha keresel valamit:
->KATALÓGUS<-

Banánt adnak

Geistwald
táblásjátékügyi szakblog
Körúti Kocsmák
Expedíció a Nagykörúton
Ahogy érzed
pozitív közösségi
Boholy
Egy kemény élet
Medvemenhely
árva medvék otthona
Zsombi
Okos ember
Geekz
Szex és erőszak

Médiatámogató

beszélget (1.szabály!)

  • Thészeusz: Ha már "karatélyozás", akkor viszont nem is nuncsaku, hanem "lundzsákó" volt :... (2018.09.13. 10:10) Andzsin-szan és én
  • Noname Watanabe: Azóta csak romlott a helyzet. A YA/vámpír/New Adult/erotikus nőipornó baromság... (2016.07.18. 14:53) A cukiság fasizmusa
  • Orosdy Dániel: Én csak annyit szeretnék, hogy ez az egyik legcsodálatosabb oldal az egész int... (2014.03.05. 07:57) Irodalomra várva

Itt veszek pólót

Geistwald

Nincs megjeleníthető elem

Körúti Kocsmák

Nincs megjeleníthető elem

Majd szólok, ha van valami!

A Rukkola

2012.07.31. 00:03 | picidzé | 4 komment

Címkék: rukkola

Egy ideje elindult már a rukkola, írtak róla itt-is, ott is, én csak egy mondatban: karmikus könyvcserebere, ingyen adok nekem már nem kellő könyveket, ingyen kapok másoktól nekem kellő könyveket. Nem korlátlanul persze, csak leech nincs. Kicsit vegyes, de azért pozitív eddig a képem az oldalról. 

A felajánlott könyvek között persze eszméletlen sok a szemét, mivel nem csak az átadásért, hanem már a felajánlásért is jár pont. Ilyenkor persze a özönlik a sok Hahota, Júlia, Hogyan kössünk-horgoljunk 6.(nem vicc), használt tankönyvek, és a többi szar, a keresett könyvek között pedig ott a rengeteg premierkönyv, de hát ez már csak ilyen. Talán értelmes lenne bevezetni egy fel- és leszavazást is, és ha egy könyvet mittomén 20an leszavaznak, akkor a fos és nem jár érte pont mégse. Minimálisan még így is lehet hackelni a rendszert, de ezt nyilván nem írom le, ha valaki olcsójános paraszt, legalább gondolkodjon kicsit. 

Azért jó dolgokat is lehet találni, én eddig Szabó Magdát, Penrose-t (a matematikus / fizikus arc), Doctorowot és Orwellt kaptam már kézhez, és úton van még egy Philip Roth is. Nem álltam le számolgatni a forintokat, könnyen lehet, hogy akár enyhe bukóban is vagyok, ha a postaköltséget is számítom, de a rendszer jó, és sokkal örömet ad az, hogy látom mások örömét, mint az, hogy esetleg 200 forinttal jobban jöttem ki pár csere végén. Van enyhe negatív tapasztalatom is (2 kötetes könyvet 1 kötetesnek hitte a küldő, az ártatlanság vélelmét fenntartom, ti. nem engem nézett hülyének, hanem tényleg ő az), de az összkép mégis pozitív.

Rengeteg finomítanivaló van még a szoftveren, jönnek azért a panaszok a fácsén, de legalább transzparens(nek tűnik) ez a rész is, megpróbálnak a készítők segíteni, ha tudnak. És mintha a retek lassú szerver is gyorsabb lenne már, vagy rájöttek, hogy nem úgy kell programozni, ahogy én, és megszüntettek pár bottlenecket. 

Lényeg a lényeg: nekem tetszik, nekem működik. Nem feltétlenül mindenki kedvére való, hogy postára rohangáljon, lehet, hogy valakire remegő hányinger jön a gondolatra, hogy egy antikváriumban akár 150 forintot is kaphatott volna a Júliájáért, én mindenesetre hiszek a közösségben, hiszek az önszerveződésben és hiszek az örömszerzésben. Aztán meglátjuk, mennyire működik ez a Lajtától keletre.

Hó-rukk!

A bejegyzés trackback címe:

https://librarian.blog.hu/api/trackback/id/tr354687657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2012.07.31. 09:10:08

és még slankít is !
tegnapelőtt vittem ki a kb 50 fokos emelkedőjű Táborhegyre 50 fokban egy könyvet bicajjal, fogytam pár kilót :D

Szedlák Ádám · http://worldshots.hu 2012.07.31. 09:18:53

Továbbá türelemre tanít. Az emailre lassan válaszoló emberek egészen új jelenség az életemben. (És nyolc pontom áll bennük. :) )

Nimandi 2012.08.02. 12:34:02

Most kezdek kicsit aggódni, hogy megvolt a nagy boom, és hogy mostantól már csak szivárognak az igazán jó könyvek, ráadásul aki eddig lecsapott valamire, azt nem feltétlenül fogja visszaforgatni.
Négy könyvet happoltam eddig, abból egyet teszek fel újra, ha elolvastam, a többit szépen elrakom magamnak.
Amikor pedig valami könyvre rákeresek, általában nincs fent, ellenben happolná még legalább egy ember. Lehet, hogy nem az értékálló darabokkal kellene foglalkoznom? (Ja, és erősen negatívban vagyok, 4 happ, 11 elvitt rukkolás, lehet, hogy több Albatrosz könyvet kellene feltenni? ,)

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2012.08.08. 11:01:12

@Nimandi: pár klasszikus Rejtőt átvállalok!
süti beállítások módosítása