Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
1. Csendet!
2. A könyveket legkésőbb a jelzett dátumig vissza kell juttatni!
3. A kauzalitás természetébe belekontárkodni szigorúan tilos!

Úúúk!

Üdvözlet a Könyvtárban!
Itt leírom, mi a véleményem az elolvasott könyvekről.

A kvantitatív és a kvalitatív értékelés párosítása:
1 - olvashatatlan
2 - nem ajánlom
3 - egynek jó volt
4 - ajánlom
5 - nagyon jó könyv
6 - Pablo! Genial!

Ha keresel valamit:
->KATALÓGUS<-

Banánt adnak

Geistwald
táblásjátékügyi szakblog
Körúti Kocsmák
Expedíció a Nagykörúton
Ahogy érzed
pozitív közösségi
Boholy
Egy kemény élet
Medvemenhely
árva medvék otthona
Zsombi
Okos ember
Geekz
Szex és erőszak

Médiatámogató

beszélget (1.szabály!)

  • Thészeusz: Ha már "karatélyozás", akkor viszont nem is nuncsaku, hanem "lundzsákó" volt :... (2018.09.13. 10:10) Andzsin-szan és én
  • Noname Watanabe: Azóta csak romlott a helyzet. A YA/vámpír/New Adult/erotikus nőipornó baromság... (2016.07.18. 14:53) A cukiság fasizmusa
  • Orosdy Dániel: Én csak annyit szeretnék, hogy ez az egyik legcsodálatosabb oldal az egész int... (2014.03.05. 07:57) Irodalomra várva

Itt veszek pólót

Geistwald

Nincs megjeleníthető elem

Körúti Kocsmák

Nincs megjeleníthető elem

Majd szólok, ha van valami!

Az kurvákrul

2007.02.11. 15:31 | picidzé | 9 komment

Címkék: szex kortárs coelho athenaeum



Paulo Coelho - Tizenegy perc

A zíróúrtól eddig csak az  - azt hiszem, először megjelent - Alkimistát olvastam, az jól nem tetszett. A tizenegy perc jóval profánabb: Mariáról, a Svájcba szakadt brazil kurváról szól. Tizenegy perc körülbelül a tényleges aktus, a többi a vetkőzés, csevegés, szerencsétlenkedés, Maria szerint pedig ekörül a tizenegy perc körül forog az egész világ.
Olvasás közben végig azt éreztem, amit az Alkimista alatt is: hogy a zírónak kétsége sincs afelől, hogy ő Bölcs. (mint a negyedik sör után bárki, de ez most mindegy) Ő most Megmondja nekem, hogy miről is szól valójában a szex, mitől férfi a férfi, mitől nő a nő, mi a szent és mi a profán.
Egész egyszerűen dühít az ürge stílusa. Ez persze biztos a primitív, nagydarab ember reakciója a Bölcsre, mindegy. Regénybeli naplórészletektől meg általában hidegrázást kapok. Legritkább esetben olyanok ezek, mint egy valódi napló: oldalakon kereztül párbeszédek, eszmefuttatások a 42 témakörében, satöbbi.
Pozitív viszont, hogy nem hosszú a könyv, egy hasmenéses délután is ki lehet végezni akár.

Kedves gyerekek!

Fél óra 8, egy óra 10, többet ne adjatok!

A bejegyzés trackback címe:

https://librarian.blog.hu/api/trackback/id/tr3535715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pici Miki 2007.02.11. 19:12:16

ANYÁDAT!

éidzsájka 2007.02.23. 13:41:20

Én eddig nem tudtam megfogalmazni, hogy mitől is idegesített ez a könyv, amíg olvastam. Puszta kiváncsiságból vettem a kezembe, rá akartam jönni, mit esznek ezen az emberek. De végül nem jöttem rá :))

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.06.12. 08:35:17

pedig sztem még ez az egyik legjobb könyve... :)
(komolyan! ...milyen a többi!)

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2007.06.12. 11:42:13

Bele sem merek gondolni. Rettenet. Domine nobis...

readme 2007.09.07. 13:56:47

Nohát, szóval az előzőből nem jött le rendesen, ezek szerint még tanulnom kell fogalmazni, franc :) Én az Alkimistát olvastam és nagyon nem tetszett, a "mindenki filozófusnak érezheti magát" pedig arra utalt volna, hogy igen, ő úgy ír, hogy kész olvasatot kínál, ezért olyan iszonyú könnyű belehelyeznie magát az olvasónak, és mivel pl az alkimistában ő - az író, mármint - úgy döntött, hogy baromi nagy filozófus lesz, ezáltal az olvasók is átlépnek ebbe a látszat-szerepbe, és gratulálnak maguknak, hogy felfogták ezt a Nagy Bölcsességet. Semmi újat nem mondott nekem az a könyv. Nyilván el kéne még olvasni tőle valamit, egy könyv nem könyv blablabla, de valahogy kurvára nincs kedvem hozzá :)

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2007.09.07. 15:56:12

Áháh. Értem, mire gondolsz. Valahogy úgy jött le elsőre, hogy pozitívumként gondolod azt, amit itt negatívumként írtál le. Egyezik a véleményünk.

Nem szeretema túlságosan kibontott képeket, az olvasás főleg arra jó, hogy elgondolkodjunk, hogy használjuk a képzeletünket, nem arra, hogy valaki lerakjon elénk egy megfőzött filozófiát, hogy "tessenek fogyasztani, ez az igazi".

Ritkán vagyok kultúrsznob, de élvezem.:)

readme 2007.09.07. 17:11:07

én általában az vagyok, de élvezem :) de legalább tisztáztuk a dolgot, vitatkozni sem rossz, de egyetérteni azééé jobb...

spirea 2007.10.14. 21:41:24

Jajjdejó, annyira örülök, hogy nem csak én érzem ezt Senor Coelhoval kapcsolatban. Bevallom, nem bírtam végigolvasni sem az Alkimistát (6 oldal), sem Az ördög és Prym kisasszonyt (48 oldal, 3 nap alatt), olyan szinten irritált a stílusa, a szájbarágása, a fenebölcsessége. Iszonyat a köbön. "Megélhetési zarándok".

2008.06.25. 19:53:54

Szerintem Coelho kicsit(?) túlértékelt mostanába, és nem tudom mire ez a nagy felhajtás körülötte. Beismerem, hogy nem olvastam minden könyvét, de nem lettem volna rá kées. Egyszerűen annyira meg akarja mondani nekem a frankót, és annyira azt akarja, hogy megvilágoodjak, hogy elmegy tőle az életkedvem.
süti beállítások módosítása