1. Csendet!
2. A könyveket legkésőbb a jelzett dátumig vissza kell juttatni!
3. A kauzalitás természetébe belekontárkodni szigorúan tilos!

Úúúk!

Üdvözlet a Könyvtárban!
Itt leírom, mi a véleményem az elolvasott könyvekről.

A kvantitatív és a kvalitatív értékelés párosítása:
1 - olvashatatlan
2 - nem ajánlom
3 - egynek jó volt
4 - ajánlom
5 - nagyon jó könyv
6 - Pablo! Genial!

Ha keresel valamit:
->KATALÓGUS<-

Banánt adnak

Geistwald
táblásjátékügyi szakblog
Körúti Kocsmák
Expedíció a Nagykörúton
Ahogy érzed
pozitív közösségi
Boholy
Egy kemény élet
Medvemenhely
árva medvék otthona
Zsombi
Okos ember
Geekz
Szex és erőszak

Médiatámogató

beszélget (1.szabály!)

  • Thészeusz: Ha már "karatélyozás", akkor viszont nem is nuncsaku, hanem "lundzsákó" volt :... (2018.09.13. 10:10) Andzsin-szan és én
  • Noname Watanabe: Azóta csak romlott a helyzet. A YA/vámpír/New Adult/erotikus nőipornó baromság... (2016.07.18. 14:53) A cukiság fasizmusa
  • Orosdy Dániel: Én csak annyit szeretnék, hogy ez az egyik legcsodálatosabb oldal az egész int... (2014.03.05. 07:57) Irodalomra várva

Itt veszek pólót

Geistwald

Nincs megjeleníthető elem

Körúti Kocsmák

Nincs megjeleníthető elem

Majd szólok, ha van valami!

Megszakadt a szívem

2008.11.20. 06:00 | picidzé | 3 komment

Címkék: kortárs fantasy neil gaiman

Neil Gaiman – Anansi Boys

Sajnos immár tény: Neil Gaiman regényekben nem a legerősebb. A novellái zseniálisak, de a regények mintha egyre gyengébbek lennének. Az Anansi Boys az Amerika istenek egy spinoffja, Mr. Nancy (Anansi), az afrikai cselszövő pókisten (akit a Rémusz bácsiból is ismerhetnek a kedves gyerekek) két fiának története.

Az alapfelállás lehangolóan ismerős. Dagadt Charlie egy átlagos tag, átlagos állással, átlag alatti önbizalommal, és ott van az a bizonyos barátnő is, akivel _elvileg_ tökéletes a kapcsolata, de már első olvasatra világos, hogy nem is szerelmesek, nem is boldogok, nem is izé. Dagadt Charlie apja, Mr. Nancy meghal, Charlie elutazik a temetésére, megtudja, hogy van egy fivére, és az_élete_fenekestül_felfordul.

Nagyon-nagyon ambivalens érzésekkel olvastam a könyvet. Gaimanról sokmindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy rosszul ír. Nem rossz az Anansi Boys sem. A nyelvezet csodálatos. Rengeteg mese és mítosz köszön vissza a lapokról, ami szintén Gaiman-sajátosság, és amit imádok. Jók az eszközök, gördülékeny az egész szöveg, elvileg minden adott.

Csak az a baj, hogy a történet lapos. Legalábbis lapos, ha olvastuk a Mester eddigi regényeit. Jól ismert karakterek köszönnek vissza jól ismert problémákkal, és ez számomra kiherélte a könyvet. Ha először olvastam volna tőle, nagyon-nagyon tetszett volna, így viszont csupán halovány visszhangja volt az eddig olvasottaknak. Egynek éppen elment.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://librarian.blog.hu/api/trackback/id/tr91777383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

warnew · http://nimfa.hu/blog 2008.11.21. 11:42:22

En a hetvegemet a The Graveyard book-nak szentelem, kivancsi vagyok hasonlo hatas lesz-e. ;)

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2008.11.21. 11:53:58

Abban nem fogsz csalódni. Bár az sem egy Hó, tükör, almák, szórakoztató, aranyos, és pont annyira mély, amennyire azt ősszel, hétvégén a kanapédon elvárod.

(Már csak kb 15 könyvvel vagyok lemaradva, köztük van a Graveyard Book is.)

AnTalk 2008.11.21. 13:36:10

Hasonló érzésekkel olvastam mostanában Philip Rothtól az Everyman-t. Jól ír, csak halálra untam magam a történeten.
süti beállítások módosítása