1. Csendet!
2. A könyveket legkésőbb a jelzett dátumig vissza kell juttatni!
3. A kauzalitás természetébe belekontárkodni szigorúan tilos!

Úúúk!

Üdvözlet a Könyvtárban!
Itt leírom, mi a véleményem az elolvasott könyvekről.

A kvantitatív és a kvalitatív értékelés párosítása:
1 - olvashatatlan
2 - nem ajánlom
3 - egynek jó volt
4 - ajánlom
5 - nagyon jó könyv
6 - Pablo! Genial!

Ha keresel valamit:
->KATALÓGUS<-

Banánt adnak

Geistwald
táblásjátékügyi szakblog
Körúti Kocsmák
Expedíció a Nagykörúton
Ahogy érzed
pozitív közösségi
Boholy
Egy kemény élet
Medvemenhely
árva medvék otthona
Zsombi
Okos ember
Geekz
Szex és erőszak

Médiatámogató

beszélget (1.szabály!)

  • Thészeusz: Ha már "karatélyozás", akkor viszont nem is nuncsaku, hanem "lundzsákó" volt :... (2018.09.13. 10:10) Andzsin-szan és én
  • Noname Watanabe: Azóta csak romlott a helyzet. A YA/vámpír/New Adult/erotikus nőipornó baromság... (2016.07.18. 14:53) A cukiság fasizmusa
  • Orosdy Dániel: Én csak annyit szeretnék, hogy ez az egyik legcsodálatosabb oldal az egész int... (2014.03.05. 07:57) Irodalomra várva

Itt veszek pólót

Geistwald

Nincs megjeleníthető elem

Körúti Kocsmák

Nincs megjeleníthető elem

Majd szólok, ha van valami!

Tizennégy magyar mese - kifordítva

2007.12.23. 17:39 | picidzé | 2 komment

Címkék: scifi mese novella fantasy antológia



77 (antológia)

A novelláskötet egy pályázatból született: magyar népmeséket kellett átdolgozni fantasy / scifi történetté. A kötetben a hét győztes mese kapott helyet, bónuszként pedig hét történetet tettek hozzá a szerkesztők már ismert magyar fantasztikus írók hasonló munkáiból.

Nem írok egyenként a novellákról, mert

1. karácsony van, és rajtam a kóros lustaság
2. semmi kedvem flémelni
3. nem is ez a lényeg

Hanem.

Úgy általában.

Van benne igen jó darab, van benne átlagos, van olyan is, amit szörnyen unalmasnak találtam. A szerkesztők jó munkát végeztek, a nyitó mese (Körmendi Ágnes: Aranyalmák) rögtön igen jó anyag, átvisz az erőtlenebbeken. Ja, igen: rettentő jót röhögtem, hogy ő a "magyar fantasztikus irodalom nagyjai" részben is megjelent egy novellával. Ha két ilyen nevű írónk is van, akkor bocsánat. (A másodikat, a Meglepetést én túlságosan kiszámíthatónak találtam.)

Horváth György Sánta Farkasa nagyon tetszett, egy fantasy-cyberpunk Budapest-noirba kalauzol minket, itt játszódik le Tündér Ilona és az aranyalmák története. A vége kissé összecsapottnak tűnt nekem, a helyszínből akár egy regényt is össze lehetne hozni, ha valaki ismeri, szóljon neki. Köszi.

Az utolsó novella - Juhász Viktor: Az Erdőntúl - talán a legütősebb darab. Sötét, lehangoló, rettenetes írás- nagyon élveztem.

Zárszó. 2000 Forint körüli ára ellenére (hol kapunk ma már olcsóbban könyvet, hajh!) érdemes elolvasni. Voltak novellák, amelyek nem tetszettek nekem annyira, de nem azért, mert rosszul voltak megírva - ez egyszerűen ízlés dolga. Ajánlott.



A bejegyzés trackback címe:

https://librarian.blog.hu/api/trackback/id/tr15273448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mizrolist 2007.12.27. 02:41:33

Hmm. Feljegyeztem az elolvasandó listámra... csak jussak túl a Setét Tornyon.
süti beállítások módosítása