1. Csendet!
2. A könyveket legkésőbb a jelzett dátumig vissza kell juttatni!
3. A kauzalitás természetébe belekontárkodni szigorúan tilos!

Úúúk!

Üdvözlet a Könyvtárban!
Itt leírom, mi a véleményem az elolvasott könyvekről.

A kvantitatív és a kvalitatív értékelés párosítása:
1 - olvashatatlan
2 - nem ajánlom
3 - egynek jó volt
4 - ajánlom
5 - nagyon jó könyv
6 - Pablo! Genial!

Ha keresel valamit:
->KATALÓGUS<-

Banánt adnak

Geistwald
táblásjátékügyi szakblog
Körúti Kocsmák
Expedíció a Nagykörúton
Ahogy érzed
pozitív közösségi
Boholy
Egy kemény élet
Medvemenhely
árva medvék otthona
Zsombi
Okos ember
Geekz
Szex és erőszak

Médiatámogató

beszélget (1.szabály!)

  • Thészeusz: Ha már "karatélyozás", akkor viszont nem is nuncsaku, hanem "lundzsákó" volt :... (2018.09.13. 10:10) Andzsin-szan és én
  • Noname Watanabe: Azóta csak romlott a helyzet. A YA/vámpír/New Adult/erotikus nőipornó baromság... (2016.07.18. 14:53) A cukiság fasizmusa
  • Orosdy Dániel: Én csak annyit szeretnék, hogy ez az egyik legcsodálatosabb oldal az egész int... (2014.03.05. 07:57) Irodalomra várva

Itt veszek pólót

Geistwald

Nincs megjeleníthető elem

Körúti Kocsmák

Nincs megjeleníthető elem

Majd szólok, ha van valami!

A költő kritizál, Könyvtáros Testvér ismét magába néz

2007.06.12. 11:58 | picidzé | 2 komment

Címkék: kritika kortárs esszé zalán tibor nap kiadó



Zalán Tibor – Elfogult írások

Zalán Tibor elsősorban költő. Majd drámaíró. Végül prózaíró. (Ha mégsem, akkor ez nyáron kiderül, hivatalos vagyok dizájnerem esküvőjére, ahol ő is ott lesz. Majd megkérdezem.) Sajnos jómagam a líra-dráma-epika rangsorrendet pont fordítva állítom fel, de legyen ez az én bajom. A „kimerülve” és az „eltévedve” egyébként személyes kedvenceim közé tartozik és remélem, hogy megszületik a pentalógia többi három része is, de rólam azt hiszem mára elég ennyi.

Az „Elfogult írások” három részből áll, lássuk ezeket külön-külön.

Az „Arctalan nemzedék” rész a fiatal költők érvényesülési és egyéb problémáit elemzi elég belemenősen, én ha leveszem tollas fövegemet és nekiállok a harangok locsolásának sem tudok a témához hozzászólni, úgyhogy nem is teszem.

Következő rész: „A for kalára”. Az elmúlt sok (talán 20) esztendő közéletével, politikával, kultúrával foglalkozó írásait foglalják össze, a véleménnyel lehet nem egyetérteni, de a stílus remek.

És a lényeg, a harmadik rész, a címadó „Elfogult írások”. Mint már egyszer itt leírtam, időről időre rá kell ébrednem, hogy nem leszek író. Sem rocksztár. Nomármost Zalán Tibor kritikáinak elolvasása után pedig arra is rá kellett ébrednem, hogy könyvkritikákat sem kéne írnom, mert más jobban csinálja. (A kitágult világ, ugye. Régen a magam mikroközösségében én lettem volna a bárd, most az egész világgal kell versenyeznem. Bölcselkedés vége.)

ZT véleményét még akkor is érdemes elolvasni, ha nem ismerjük a kritika tárgyát és ami engem illet, versekben (sajnos) egyáltalán nem vagyok otthon. Meakulpa, de azt hiszem, rászokni már nem fogok a lírára.

Várom, hogy megismerjem.

A bejegyzés trackback címe:

https://librarian.blog.hu/api/trackback/id/tr1697234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Házasodó · http://www.kasso.hu 2007.06.12. 13:41:27

baszás van benne?

D

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2007.06.12. 16:15:10

Mondjuk úgy, hogy lehetne több is.
süti beállítások módosítása