1. Csendet!
2. A könyveket legkésőbb a jelzett dátumig vissza kell juttatni!
3. A kauzalitás természetébe belekontárkodni szigorúan tilos!

Úúúk!

Üdvözlet a Könyvtárban!
Itt leírom, mi a véleményem az elolvasott könyvekről.

A kvantitatív és a kvalitatív értékelés párosítása:
1 - olvashatatlan
2 - nem ajánlom
3 - egynek jó volt
4 - ajánlom
5 - nagyon jó könyv
6 - Pablo! Genial!

Ha keresel valamit:
->KATALÓGUS<-

Banánt adnak

Geistwald
táblásjátékügyi szakblog
Körúti Kocsmák
Expedíció a Nagykörúton
Ahogy érzed
pozitív közösségi
Boholy
Egy kemény élet
Medvemenhely
árva medvék otthona
Zsombi
Okos ember
Geekz
Szex és erőszak

Médiatámogató

beszélget (1.szabály!)

  • Thészeusz: Ha már "karatélyozás", akkor viszont nem is nuncsaku, hanem "lundzsákó" volt :... (2018.09.13. 10:10) Andzsin-szan és én
  • Noname Watanabe: Azóta csak romlott a helyzet. A YA/vámpír/New Adult/erotikus nőipornó baromság... (2016.07.18. 14:53) A cukiság fasizmusa
  • Orosdy Dániel: Én csak annyit szeretnék, hogy ez az egyik legcsodálatosabb oldal az egész int... (2014.03.05. 07:57) Irodalomra várva

Itt veszek pólót

Geistwald

Nincs megjeleníthető elem

Körúti Kocsmák

Nincs megjeleníthető elem

Majd szólok, ha van valami!

Mégis szeretem Bernie-t

2008.12.02. 06:00 | picidzé | 2 komment

Címkék: krimi agave lawrence block


Lawrence Block - A betörő, aki Bogartnak képzelte magát

A Bernie Rhodenbarr sorozatot eddig nem szerettem annyira Blocktól, mert eddig halálra idegesített, hogy Bernie, A Szimpatikus Betörő minden munkája során belebotlik egy hullába, jól át van verve, aztán persze kinyomozza, felmentik, és lop tovább.

Most ezen sikerült kicsit túllépnem, és nagyon jól szórakoztam. Igaz, ami igaz: talán csak hereszőrhúzogatással tudna ráveni két rafinált kínai kínzómester, hogy pontosan meséljem el a sztorit, miszerint hogy kerül Bernie egy Bogart-fesztiválra, ki az a titokzatos, kelet-európai nő, akivel csak filmet néz, de nem kefél, ki vert át kit annak idején a hidegháborúban egy nemlétező ország nemlétező nemzeti kincsét kutatva, mennyit érnek a bélyegek, miért nem jött Ilona aztán moziba, és akkor tulajdonképpen.

Mert nem is ez e lényeg. Block a betörős sorozatot nem azért írta, hogy lenyomja Tolsztojt a polcokról. Nagyon könnyen fogyasztható, nagyon szórakoztató könyvek ezek, melyeknek a rövid, szellemes párbeszédek, az elejtett, zseniális félmondatok, és a minden lapról csöpögő önirónia az igazi lényege. Pont mint Wodehouse-nál. Most komolyan, el tudja valaki mesélni séróból, hogy a Forduljon Psmithhez lapjain ki mire akar pénzt szerezni és ki kinek a volt osztálytársa? Nyilván nem. De ez nem is fontos. A szöveg a fontos, a ponyva mögül kikacsintó zseni. Na Blockra azért nem mondom, hogy zseni, de megéri elolvasni, amit ír.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://librarian.blog.hu/api/trackback/id/tr3798181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tartótiszt 2008.12.02. 12:14:40

"A Szimpatikus Betörő minden munkája során belebotlik egy hullába, jól át van verve, aztán persze kinyomozza, felmentik, és lop tovább."

Ezt olvasva be akartam kommentezni (de szép félmondat lett ez!), hogy kimaradt az, miszerint minden részben találkozik egy bombázóval, akit szépen fel is fűz a fűzfára. De ahogy látom, itt valamiért elmaradt a szexjelenet. Biztos ezért nem lett 6-os.

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2008.12.03. 15:31:32

"találkozik egy bombázóval, akit szépen fel is fűz a fűzfára"

illetve minden részben országos körözést adnak ki rá, amikor is jön a bombázó, hogy persze, addig nyugodtan héderelhet nála, természetes dolog. ÉS ha már ott vannak, akkor a fajfenntartási félóra már nem annyira életszerűtlen.

süti beállítások módosítása